De Binh Duong School van Vo Trong Nghia is een Swerving Learning Center in een bos

Studenten van de Binh Duong School, ontworpen door Vo Trong Nghia, zullen dit seizoen niet naar stoffige oude klaslokalen jagen. De enorme middelbare school ligt in het midden van een weelderig bos buiten Ho Chi Minh en fungeert als een open, ademend knooppunt voor bijna 800 studenten. Het unieke ontwerp in S-vorm lijkt op een wijnstok die niet veel lijkt op die rond de structuur. Het gebouw met het groene dak lijkt aan de ene kant uit de grond te groeien en buigt dan rond binnenplaatsen en openbare ruimtes. Ontworpen met het intense tropische klimaat van Vietnam in het achterhoofd, vervaagt de school de grenzen tussen binnen en buiten, biedt voldoende schaduw en open ventilatie zodat studenten tegelijkertijd kunnen leren en genieten van hun omgeving.


Het ontwerp van de school is vijf verdiepingen hoog en sluit aan bij de hoogte van het omliggende bos. Wit geprefabriceerd beton bevindt zich in rijen lamellen die dienst doen als schakelpanelen voor de buitengangen. De betonnen lambrisering zorgt ook voor passieve koeling en bescherming van de elementen tijdens het regenseizoen in Vietnam.

Het S-vormige gebouw slingert rond twee binnenplaatsen; een werf is voor openbare evenementen, aankondigingen en uitvoeringen, terwijl de andere is weggestopt in de buurt van de achterkant van het gebouw voor studenten om privé te studeren of te genieten van recreatieve activiteiten. De trappen beginnen op de begane grond buiten het uiteinde van het gebouw en stijgen naar het groene dak dat over het hele ontwerp loopt. Het grazige gebied staat open voor studentenactiviteiten, buitenlessen, tuinieren en fungeert ook als een isolatiesysteem, waardoor de verdiepingen eronder mooi en koel blijven!

Door de open structuur van het gebouw kan het deel uitmaken van de omgeving zonder het nabijgelegen bos te beschadigen. Studenten kunnen communiceren met en leren over de omgeving tijdens hun dagelijkse studies. De doorlopende structuur van de school fungeert als een veilige campus die van klaslokaal naar binnenplaats stroomt, waardoor studenten vrij door de ruimte kunnen bewegen, binnen en buiten.

Bekijk de video: Words at War: Who Dare To Live / Here Is Your War / To All Hands (December 2019).

Loading...