Skip to main content

Austria's Hotel Daniel krijgt een LoftCube Penthouse!

Het nieuwe penthouse in Hotel Daniel in Oostenrijk is een uniek voorbeeld van pop-upluxe. Ontworpen door Studio Aisslinger, werd het LoftCube-penthouse met een kraan opgetild naar het dak van het hotel, waardoor de gelukkige gasten een eigen, vogelvluchtperspectief hadden over de stad Graz. De geprefabriceerde LoftCube voegt een modern tintje toe aan het hotel uit de jaren vijftig en promoot tegelijkertijd het dakleven in een steeds drukker wordende wereld.


Omdat Hotel Daniel zich niet naar buiten kon uitbreiden, keken de eigenaren naar de hemel en besloten ze om verticaal te groeien om plaats te bieden aan de nieuwe luxe suite. De slanke nieuwe LoftCube voegt 44 vierkante meter aan het hotel toe, naast de transformatie van het dak in een bruikbare buitenruimte. Geïnstalleerd met een kraan werd de LoftCube op zijn plaats gehesen om de nabijgelegen waterkant te overzien.

Gerelateerd: Tiny Space-Age LoftCube Prefab Can Pop-up zo ongeveer overal

In de ruime kubus creëerde Studio Aisslinger een op maat gemaakt bed, een comfortabele woonkamer en een regendouche. Elke muur van de toevoeging is bekleed met ramen van vloer tot plafond, waardoor de gasten een totaal panoramisch gevoel hebben en de ruimte met natuurlijk licht overstroomt. Er is ook een zithoek ingericht met uitzicht op de rand van het hotel en het nabijgelegen stadsbeeld.

Voor privacy is de kubus bekleed met houten luiken die vanuit het interieur kunnen worden bediend om licht uit te schakelen en de buitenkant met een druk op de knop. Het nieuwe penthouse maakt het eigenzinnige Hotel Daniel een nieuw herkenningspunt in de pittoreske stad Graz.

+ Studio Aisslinger

Via Contemporist