Skip to main content

Bezoekers kunnen het nieuwe café in het Vertigo Klimcentrum van Lissabon beklimmen

Jo? O Quintela en het innovatieve café van Tim Simon? voor een klimhal in Lissabon nodigt de bezoeker uit om er bovenop te klimmen! Het ontwerpteam werkte samen voor het Vertigo-paviljoen en creëerde een multifunctionele houten constructie waarin zowel het café is ondergebracht. en receptie. Het roosterde rode paviljoen past als een hokje in het enorme magazijn dat het Vertigo Klimcentrum bezet.

Quintela en Simon wilden een multifunctionele ruimte creëren die de kracht weerspiegelt van het Vertigo Klimcentrum, dat zelf een adaptief hergebruiksproject is dat een in onbruik geraakt magazijn heeft vernieuwd. Het ontwerpduo besloot om uit te breiden op de klimhal zelf, waardoor een paviljoen wordt gecreëerd dat het café van het centrum scheidt ?, maar ook kan worden gebruikt zoals de rest van de faciliteit. Binnen, herbergt de rode houten roosterstructuur een klein café? gebied dat is gescheiden van de fitnessruimte met een betonnen vloer. De houten planken op de binnenmuren zijn plat, waardoor een doorlopend oppervlak ontstaat dat een meer uniforme, besloten ruimte voor het café creëert.

Gerelateerd: Mont-de-Marsan van hout-lattenvolumes zweven uit van een met gras begroeide heuvel in Frankrijk

Aan de buitenkant van het paviljoen zijn de planken gevarieerd en nodigen ze gasten uit op en neer te klimmen zoals ze in de sportschool zouden doen. Quintela en Simon creëerden zelfs een mezzanine-platform om te ontspannen, alleen toegankelijk door de fa ade te beklimmen.

Het paviljoen staat onafhankelijk in de bestaande magazijnruimte en werkt als een moderne structuur zonder de oorspronkelijke architectuur te belemmeren. Om hulde te brengen aan de geschiedenis van de site, werd het paviljoen rood geverfd om de scheepvaartkranen en containers in het gebied te accentueren.

+ Jo? O Quintela