Skip to main content

Glowing Paper Cave zet de cel in schande in schaamte

Het Japanse architectenbureau Kotaro Horiuchi heeft zijn eigen kantoren omgetoverd tot een grotachtige omgeving in de ruimte met behulp van glasvezelpapier. Paper Cave is een gezellige multifunctionele ruimte met een lange centrale tafel die kan worden gebruikt voor vergaderingen, diners of collaboratieve werken. De permanente installatie werd gecreëerd als een tweede onderdeel van het Fusionner-project van de architect, dat naast de deur werd tentoongesteld in Nagoya's White Cube Gallery.


Voor Paper Cave keek Kotaro Horiuchi naar hun eigen architectuurstudio als de inspiratie voor een permanente tentoonstelling waar medewerkers niet alleen mee konden leven, maar ook door zichzelf geïnspireerd konden worden. Omdat de studio zich naast de White Cube Gallery bevindt, leek een voortzetting van het Fusionner-project natuurlijk. Voor de tweede vertolking wendde het bedrijf zich tot glasvezelpapier als een gemakkelijk materiaal dat het leven op kantoor niet zou verstoren met bouwgerief.

Gerelateerd: Hotello is een pop-up hotelruimte die in een koffer past

De installatie lijkt op een schelp in het kantoor, die zich tussen de ingang en het achterbalkon bevindt. Door de maakbaarheid van het glasvezelpapier kon het ontwerp langs het plafond golven, waarbij elke laag werd gekromd voor een golvend effect. Langs het midden wordt kunstmatig marmer uitgerekt in golven die kunnen worden verdubbeld als tafels, met uitsparingen voor LED's om doorheen te schijnen en op dunne poten staan ​​om een ​​zwevend effect te creëren. De uitsparingen gaan door op de muren, waardoor er licht vanuit het kantoor komt om het interieur te verlichten.

Gloeiend met blauwe LED-lampjes door het hele huis, geeft de binnengrot het kantoor de mogelijkheid om evenementen te organiseren en fungeert als een salon, ontmoetingsplaats of lounge, en functioneert het ook als een extra werkruimte.

+ Kotaro Horiuchi

Via Dezeen