Mooie verbouwde schuur verbergt een geheime bibliotheek in Oxfordshire

Omzettingen van de schuur zijn altijd een favoriet bij Inhabitat, maar dit specifieke project voor adaptief hergebruik onderscheidt zich van het peloton met zijn geheime bibliotheek verborgen achter staldeuren. De in Londen gevestigde Studio Seilern Architects verbouwde een 17e-eeuwse boerderij tot een eigentijdse ruimte met een kunstgalerie, een kantoorruimte en een bibliotheek. De verbouwde boerderij, de Albion Barn, is gelegen in het natuurreservaat Little Milton in Oxfordshire, Engeland.


De Albion Barn, die is toegewezen aan de Historic Interest Building Status, is het hoofdgebouw van de Old Belchers Farm, net buiten het zicht van de straat. De gevel van de schuur is grotendeels bekleed met gezwarte weersbestekken, op een paar kleine stukjes rode baksteen na. De donkere buitenkant biedt een scherp contrast met het interieur, toegankelijk via gerestaureerde schuifdeuren, die voornamelijk witte wanden en lichthouten vloeren hebben.

Gerelateerd: vertakking toevoeging snijdt door bestaande Zwitserse boerderij om structurele integriteit te vergroten

De witte muren dienen als een geschikte achtergrond voor de tentoonstellingsruimten en worden ook gebruikt in de kantoorruimtes en de eetkamer. Natuurlijk licht stroomt door meerdere dakramen. In het hart van de schuur ligt een knusse bibliotheek verborgen achter vier deuren die als boekenplanken fungeren. Boeken begrenzen alle vier de kanten van de kamer met twee verdiepingen en lijken dankzij een optische illusie van het gepolijste stalen plafond groter te zijn dan de werkelijke grootte.

Loading...