Skip to main content

Off Architecture onthult Rolling Green-Roofed appartementencomplex voor Frankrijk

Groene appartementen met een groen ontwerp en woonprojecten, het appartementencomplex van Off Architecture, ontworpen voor Anglet, Frankrijk, biedt een prachtig groen op de hellende daken. Ontworpen in samenwerking met Duncan Lewis Scape Architecture, stappen de gebouwen voorzichtig naar beneden, verbinden zich met een natuurlijke heuvel en creëren een kunstmatige weide bovenop de gebouwen. De nieuwe gemeenschap is ontworpen om rond groene ruimte en stadslandbouw te draaien, en natuurlijke flora en fauna zijn gepland om elke centimeter van het perceel te beslaan.

De twee verschillende complexen ontmoeten elkaar in de zwaar beplante velden die hen omringen. Eén gebouw lijkt uit de grond te stijgen in trappen die in hoogte variëren van twee tot vier verdiepingen. Het dicht beplante grasdak strekt zich uit over de groene zone van het park - bewoners kunnen het dak opklimmen en gebruiken als extra ruimte op de werf. Dit gebouw heeft een charmante uitstraling die lijkt op overwoekerde ruïnes - een doelgerichte visie van mens versus natuur, met de natuur in de hoofdrol. Elk van de niveaus heeft ook zwaar beplante balkons die cohesie verlenen aan de structuur, die zich in golven voortbeweegt als een glooiende heuvel.

Het tweede gebouw mist de immense groene daken van de eerste, maar het is nog steeds gefocust rond de natuur en weelderige vegetatie. Het project ligt op een hellend vlak en bestaat uit eenheden met privé-buitenruimtes. Gras en groen worden geplant op de patio's en bomen langs de rand van het pand.