Skip to main content

Innovatief front-to-back infill-huis creƫert twee afzonderlijke huizen op een kleine kavel

Dit piepkleine buitenwijkje in de buurt van Ottawa, Canada, is onlangs de site geworden van twee volledig gescheiden huizen dankzij het front-to-back infill-huis. Ontworpen door Colizza Bruni Architecture, sloegen de huizen de traditionele side-to-side verblijfsconfiguratie af en kozen ze ervoor om het perceel in te vullen met één huis aan de voorkant en één aan de achterkant.


De bewoners van de infill-huizen splitsen de 25 ft bij 80 ft grondkosten, houden hun krap budget laag en de bouw betaalbaar. De achterunit is uiterst privé, met uitzicht op en interactie met de achtertuin, terwijl de voorkant van het huis interactie heeft met de straat en aangrenzende buren. De architecten kozen voor eenvoudig, duurzaam multiplex en metaal om de buitenkant te bekleden, wat de industriële uitstraling van de buurt weerspiegelt.

De achterunit stijgt op in een doos met drie verdiepingen, met een open keuken en een eethoek, terwijl de woonkamer op de tweede verdieping uitkijkt op de keuken, die centraal staat in het ouderlijk huis. Grote ramen overspoelen het interieur met licht en kijken uit op de weelderige achtertuin. Het achterhuis is privé en rustig, gericht op familiemaaltijden en verzamelen rond een eenvoudige open haard op de tussenverdieping.

Met uitzicht op de straat, de voorste eenheid zitstokken off van de doos van de achterzijde naar huis. Het belangrijkste woongedeelte is verhoogd op twee kolommen, met een parkeerplaats en een foyerruimte eronder. De woonkamer komt uit in een groot uitkijkend terras aan de straatkant met uitklapbare kasten, dat een prachtig houten privacyscherm bevat dat een open glazen hoek ontmoet. Het interieur is helder dankzij het dakraam en een glazen gordijn aan de voorkant van het huis en overal glazen wanden.

Colizza Bruni's innovatieve Front to Back Infill Home lost duurzaam een ā€‹ā€‹huisvestingsprobleem op, waardoor klanten geld besparen, terwijl ze prachtige moderne huizen creëren voor twee gezinnen.

+ Colizza Bruni

Via Architizer