Timber Treehouse Addition voegt bijna 200 vierkante meter Living Space toe aan Moscow Flat

Extreem hoge plafonds zijn mooi, maar kathedraalachtige interieurs kunnen ook last hebben van verspilling van bruikbare ruimte. De Russische architect Peter Kostelov pakte dit probleem aan in een recente renovatie door een doosachtige houten toevoeging in een flat in Moskou te installeren. De duurzame toevoeging voegt twee niveaus toe aan de flat, naast de ingebouwde opslag en meubels.

Hout is gekozen vanwege zijn duurzaamheid, maar ook om de unieke kleur van de marmeren tegels die in het hele penthouse appartement te vinden zijn, te evenaren. De houttoevoeging voegt een labyrint van verschillende niveaus en gebieden toe. Openingen binnen de houten wanden peilen naar de niveaus eronder, terwijl er ook daglicht uit de oorspronkelijke ramen van de flat komt. De houttoevoeging omvat uitgebreide rekken door het hele huis en op het kantoorgebied, waardoor er minder meubels bijkomen.

De nieuwe derde en vierde niveaus hielpen om individuele privéruimtes te maken voor de ouders en drie kinderen die thuis wonen. Houten trappen leiden naar de nieuwe niveaus, die opduiken als de fa? Ade van een boomhut. Kostelov profiteerde van de vorm van de trap, inclusief nieuwe opslag met een gestapeld ladesysteem aan de zijkant van de trap.

De nieuwe keuken is bekleed met hout en bijpassende marmeren tegels, en herhaalt de opengewerkte stijl die licht van de bestaande ramen in de ruimte laat filteren. Een tweede eetkamer met op maat gemaakte meubels werd toegevoegd aan de onderste verdieping. De renovatie van Kostelov was geïnspireerd op kubusvormig design, dus speciaal meubilair werd ook gemaakt om te coördineren met de nieuwe kubusvormige toevoegingen.

Kostelov's innovatieve toevoeging breidde een toch al prachtige flat uit van 846 vierkante voet tot meer dan 1.140 vierkante voet leefruimte.

Loading...