Skip to main content

Historische stenen ommuurde molen getransformeerd in uitgestrekte woning in Schotland

Een historische ruïne in Schotland werd de inspiratie voor het uitgestrekte huis genaamd The Mill. Ontworpen door Rural Design, het huis transformeert drie bestaande stenen muren in de basis voor een groot gezin thuis. De molen heeft een aantal binnenplaatsen en benadrukt het samenspel tussen binnen en de weelderige natuur van het Schotse terrein.

Slechts drie vrijstaande muren bleven over van de historische molen die op het terrein bij Loch Ussie lag. De massieve stenen muren, die herinneren aan het tijdperk van de kastelen die het landschap bedekken, moesten worden geconverteerd van hun oorspronkelijke positie en onderdeel worden van het nieuwe ontwerp, terwijl ze hulde brachten aan hun historisch verleden.

De twee belangrijkste muren, die aan een hoek grenzen, waren bedekt met een drie verdiepingen tellende hoofdslaapkamertoren. Gelegen op een heuvel, uitkijkt de slaapkamer over het gebouw en kijkt uit op een nabijgelegen brandstapel, evenals de tuinen van het huis. De toevoeging was ook bekleed met rustiek hout om te harmoniseren met de oude steen, en houten lamellen werden aangebracht over de ramen om privacy mogelijk te maken, zullen filteren in zonlicht.

Door modernisme en historische architectuur met elkaar te combineren, creëerden de architecten een tuinkamer, een fitnessruimte en een garage binnen de stenen muren. Ingesloten binnen de nieuwe structuren zijn ook een reeks van overdekte en open lucht binnenplaatsen. Elke binnenplaats accentueert verschillende tijdstippen van de dag, van zonsopgang tot zonsondergang, en laat natuurlijk licht binnen in het huis filteren.

Binnenin markeren de effen witte muren architecturale elementen zoals zichtbare spanten en delen van de historische stenen muren. Het resulterende effect heeft zowel de strakke lijnen van het modernisme als het ruige metselwerk uit de voorbije eeuwen.

+ Landelijk ontwerp

Via Arch Daily