Skip to main content

Victorian De Beauvoir Home gerevitaliseerd met groen overdekte ondergrondse Extenstion

Scott Architects transformeerde een victoriaans huis met vier slaapkamers op De Beauvoir Road in Londen tot een prachtig gebeeldhouwd huis met ondergrondse kenmerken. Het historische huis kreeg een unieke met gras bedekte uitbreiding die het achterste terrein van het huis verandert en ruimte toevoegt. Dit hellende groene dak voegt tuinruimte toe en isoleert de moderne woonruimtes eronder.

De achtergevel van het huis van De Beauvoir Road steekt uit in met eiken beklede bochten die zich een weg naar beneden langs de achterkant van het pand banen. De bochten creëren een glooiende dakrand die zich uitstrekt van een deur aan de achterkant van het huis, en de met gras begroeide heuvel boven de ondergrondse uitbreiding bloeit met wilde bloemen. Onder de door de mens gemaakte heuvel is een grote eet- en woonkamer met koele kalkstenen vloeren, zichtbaar metselwerk en grenen vloerdelen.

De kamerhoge glazen wanden komen uit op het erf van de familie en overspoelen de uitbreiding met natuurlijk licht. Het interieur van de uitbreiding heeft een vloeibaar gevoel, met koele witte kromlijnige wanden die de nieuwe familierestaurants omhullen. De uitbreiding komt tegemoet aan de oorspronkelijke architectuur met glazen dakramen en verticale panelen, waardoor meer natuurlijk licht het huis binnenkomt. De uitbreiding maakt ook gebruik van energie-efficiënte bouwsystemen, waaronder energiezuinige verlichting, vloerverwarming en een HR-ketel.