Skip to main content

Tom Kundig's prachtige Corten-geklede Studhorse huis is gemodelleerd naar een huifkar

Tom Kundig's Studhorse is een modern toevluchtsoord in de bergen van vier gebouwen gelegen rond een grote rots in de staat Washington. Ontworpen om op een kamp van omcirkelde wagencaravans te lijken, maken de open en luchtige structuren het enorme, idyllische landschap van Methow Valley de focus voor zijn bewoners. De afzonderlijke structuren moedigen het bezoekende gezin aan om gebruik te maken van de buitenlucht die wordt beschermd door overhangende overhangende dakranden, of het nu in de hitte van de zomer of in de sneeuw is.


In de geest van het oude Westen was het Studhorse-complex bedoeld om de nachtelijke kring van wagentreinen op te roepen waarin kolonisten zich rond een vuur zouden plaatsen om te overnachten tijdens de lange reis naar het westen. Door het huis op te splitsen in vier structuren, biedt het vakantiehuis gedenkwaardige ongemakken die de familie van de gast dwingen om op nieuwe manieren met de natuur en architectuur in wisselwerking te staan.

Gerelateerd: Corten woestijn huis kijkt uit op enkele van 's werelds meest indrukwekkende rotsformaties

Gekleed in verroest Cortenstaal om te passen bij het dorre landschap, moest elk van de vier stukken Studhorse worden geactiveerd tijdens de verschillende seizoenen. Een buitenbar zwaait open in de zomer en fungeert als een plek om een ā€‹ā€‹verfrissend drankje te nemen na een duik in het zwembad. De vrijdragende dakbedekking steekt uit elk gebouw en creëert overdekte schuilplaatsen tijdens regen of sneeuw.

Binnen zijn de gebouwen warm en uitnodigend, bekleed met geborgen schuurhouten muren die ramen van vloer tot plafond ontmoeten die licht en uitzicht bieden. Eén volume herbergt de keuken, eetruimte en woonkamer rond een ruwe betonnen schoorsteen. De slaapkamers en een hol zijn ondergebracht in een ander groot volume, met ramen die uitkomen op de buitenkant. Een pension en een kleine sauna vormen de rest van de cirkel.

De all-weather retraite omarmt het pittoreske landschap van de regio en geeft de klanten een kans om zich opnieuw te verbinden met de natuur.

+ Tom Kundig

Via Dezeen