Skip to main content

Perkins + Will onthult LEED Silver Educatedal Greened Roofed Centre voor de Universiteit van Toronto

Het educatieve centrum van de Universiteit van Toronto ligt in een bosrijke omgeving in Mississauga, Ontario, en is een uitgestrekt LEED Silver-complex waar studenten volop van kunnen genieten. Het nieuwe door Perkins + Will ontworpen gebouw wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen en voorzien van een weelderig groen dak. Het nieuwe gebouw, gepositioneerd naast het Hazel McCallion Academic Learning Center, vormt een campusplein en vormt een buitencentrum voor het studentenleven.

Met de ambitie van de universiteit van Toronto, Mississauga om duurzaamheid na te streven, wil Perkins + Will een universeel gebouw ontwerpen dat niet alleen gebruik maakt van hernieuwbare energie, maar ook de natuurlijke schoonheid van het omringende land omarmt. Met verschillende klasgroottes is het Educatief Centrum georganiseerd in drie gestapelde volumes, waaronder een grote en middelgrote collegezaal. De buitenkant is bekleed met prachtig groen gepatamineerd koper, gekoppeld aan ramen van vloer tot plafond, waardoor lounges en klaslokalen een volledig zicht op de bomen buiten krijgen, terwijl ze elk met natuurlijk licht overstromen.

Afgezien van een overmaat aan natuurlijke verlichting, helpen geothermische verwarming en koeling de faciliteit om het energieverbruik laag te houden. Groene daken op het bouwblok blokkeren zonnewarmte, maar helpen ook de faciliteit om te harmoniseren met het weelderig beplante terrein van de universiteit. Binnen is het Educatief Centrum open en luchtig, waardoor studenten direct verbonden zijn met de natuurlijke schoonheid van de campus, terwijl ze serene plekken bieden om te studeren en te leren.

Het educatieve centrum van Perkins + Will combineert groene architectuur met rust en creëert een ideale plek voor jonge geesten om te leren.

+ Perkins + Will

Via Treehugger