Het Tetris-achtige India Glycols-kantorencomplex wordt gekoeld door zwembaden, binnentuinen en groendaken

© Morphogenesis

Dit Tetris-vormige hoofdkantoor voor India Glycols is ontworpen om een ​​eersteklas werkomgeving te bieden die socialisatie van werknemers bevordert. Ontworpen door Morphogenesis, het heeft een solide geometrische buitenkant en een open, vloeibaar interieur dat wordt overspoeld met natuurlijk licht. Binnenplaatsen, terrassen en groendaken versterken het gebruik van natuurlijke verlichting, koeling en zonwering om een ​​efficiënte werkomgeving te creëren.

Het Tetris-achtige stapelsysteem creëert een reeks natuurlijke open binnenruimten. Elk is beplant met bomen en weelderig groen, en georganiseerd in een verscheidenheid aan zitjes, zwembaden en serene plekken voor werknemers om pauzes te nemen of lunchen in de schaduw van een boom. De stapelconstructie creëert ook verhoogde doorgangen en daaropvolgende gearceerde gebieden eronder.

Afgezien van het toestaan ​​van India Glycolen om te maximaliseren op natuurlijke verlichting, helpt het stapelontwerp ook bij het gebruik van zonne-energie verwarming en koeling. De bomen en groen in de binnenplaatsen, evenals terrassen en groene dakbedekking zorgen voor thermische isolatie. Het water in de zwembaden op de begane grond verdampt en helpt de lucht afkoelen die op natuurlijke wijze rond de ruimte circuleert.

Het resulterende kantorencomplex is ver verwijderd van het traditionele, met fluorescentie verlichte blok van cellen. In plaats daarvan is het kantoor van India Glycols een levende campus, met winderige rustplaatsen voor werknemers om een ​​pauze te nemen van hun drukke werkdagen.

+ Morphogenesis

Via Arch Daily

Loading...