Skip to main content

Green Places Community Clubhouse in Tainan nodigt de natuur binnen uit

De natuur is altijd dichtbij in het Green Places Community Clubhouse, een ontspannen uitje voor de bewoners van een onafhankelijke gemeenschap in Tainan, Taiwan. Het duurzaam ontworpen clubhuis, ontworpen door het Taiwanese architectenbureau Chain 10 Urban Space Design, vermijdt de beroemde traditionele Chinese architectuurstijlen van de zuidelijke stad voor een eigentijdse uitstraling met gestapelde ringvormige volumes. Het gebouw benadrukt de verbindingen tussen mens en milieu, nodigt de natuur binnen uit door visueel ontwerp en het naleven van passieve principes van de zon.


Het Green Places Community Clubhouse-ontwerp volgt de filosofie van het bedrijf om gebouwen te zien als 'levende wezens'. Het gebouw neemt signalen van de natuur en heeft een organisch geïnspireerde gewelfde gevel en interieur, waarbij hout en natuurlijke grijze steen prominent worden gebruikt en gebeeldhouwd in afgeronde hoeken. vormen. Hoge verticale binnenelementen roepen het gevoel van een bos op, terwijl houten oppervlakken en ononderbroken doorlopende beglazing zich rond het gebouw wikkelen om binnen te komen voor uitzicht op het landschap en natuurlijk licht. Het buitenlandschap heeft meerdere waterpartijen, waaronder een zwembad en een reflecterend zwembad.

Het gebouw met meerdere verdiepingen biedt ruimtes om te eten, lezen, oefenen, leren, delen en communiceren. Om de energie-voetafdruk van het clubhuis te minimaliseren, installeerden de architecten een stevige muur aan de westkant van het gebouw om te beschermen tegen intense blootstelling aan de zon. In het oosten beschermt een groep bomen het zwembad tegen koude winterochtenden, terwijl een overstek schaduw biedt op zonnige dagen. Waterdicht nanosilaan ketonhars wordt gebruikt op de gevel om schimmel te beheersen. Openingen tussen de panelen van geanodiseerd aluminium en RC-wanden bevorderen de natuurlijke koeling.

Gerelateerd: Zonne-energie thuis in Tainan zet een moderne draai aan het traditionele binnenplaats huis

"Het ontwerp benadrukt niet alleen een comfortabele binnenomgeving, maar ook een natuurlijke buitenomgeving", schrijven de architecten. "Naast het voldoen aan de behoeften van bewoners, biedt het een comfortabele omgeving waar bewoners genieten van een gesprek met hun buren. Het doel is om de bewoners van de gemeenschap een gevoel van verbondenheid en geluk te geven. "