Skip to main content

BIG Updates-plannen voor de renovatie van het Kimball Art Center in Park City, Utah

In 2012 won BIG een ontwerpwedstrijd om het Kimball Art Centre in Park City, UT, te renoveren. Na twee jaar overpeinzing en discussie over het vooruitstrevende ontwerp, samen met de inbreng van de stad en de gemeenschap, heeft BIG hun plannen bijgewerkt naar een ontwerp met een lagere sleutel, geïnspireerd door de bergen rondom de stad. De uitbreiding is niet zo groot als eerder gepland, maar veel van de originele concepten zullen nog steeds doorkomen, waaronder uitgebreid gebruik van daglicht, natuurlijke materialen en een respect voor het historische karakter van bestaande structuren.

Het Kimball Art Centre is sinds 1976 een vaste waarde in Main Street in Park City en biedt al lang ruimte voor kunsttentoonstellingen, onderwijs en evenementen, met name het Sundance Film Festival dat elk jaar in januari wordt gehouden. Het historische gebouw biedt echter niet genoeg ruimte om te voldoen aan de non-profitdoelen van het bevorderen van kunst en cultuur voor de stad. Dus, in 2011 resulteerde een internationale ontwerpwedstrijd in een overwinning van Bjarke Ingels en zijn ontwerpteam met een dramatische houten toevoeging naast de historische structuur. Helaas hebben stadscodes en enige weerstand van omwonenden ervoor gezorgd dat dit gedurfde ontwerp niet werd gerealiseerd.

Gerelateerd: BIG wint competitie voor Green Roofed Museum van het menselijk lichaam in Montpellier

BIG ging letterlijk terug naar de tekentafel en kwam terug met een nieuw plan dat voldoet aan de code en een beroep doet op een bredere set in de gemeenschap. De nieuwe geëxtrudeerde bergachtige vorm geïnspireerd op de lokale topografie wordt laag genoeg gehouden om te voldoen aan de hoogtebeperkingen. Een hellende site informeert de structuur van het gebouw en glas langs de straat zorgt ervoor dat zowel voetgangers in de ruimte als bezoekers een uitzicht op de straat krijgen. De buitenkant zal worden gemaakt van plaat-gevormd beton en natuurlijk licht zal infiltreren vanuit dakramen op het dak. We kunnen verwachten dat veel van de oorspronkelijke duurzaamheidsstrategieën worden opgenomen in het nieuwe ontwerp.

Hoewel niet zo groot als oorspronkelijk bedoeld, zal de renovatie het Kimball Art Centre nog meer ruimte bieden om zijn doelen te bereiken door de ruimte te verdubbelen. De uitbreiding van 15.000 vierkante meter zal grote sociale gebieden, flexibele gebruiksgebieden, een Children's Interactive Discovery Center, een educatieve studio, extra administratieve ruimten en meer ondersteuningsgebieden omvatten. Naast de hoofdsite voegt het Kimball Art Centre een tweede locatie toe om extra educatieve studioruimte te bieden met verbeterde parkeergelegenheid en toegang. De bouw zal naar verwachting in 2015 van start gaan met de steun van Elliott Work Group, een lokaal architectenbureau.

+ GROOT

+ Kimball Art Center

Gerelateerd: BIG geselecteerd om het masterplan van de Smithsonian Institute Campus te ontwikkelen