Skip to main content

Prachtige Green-Roofed Cliff Home ligt aan de rand van het water in Gig Harbor, Washington

Het verbluffende Cliff House, ontworpen door Bainbridge Island-gevestigde firma Scott Allen Architecture, is een site-gevoelige structuur die is weggestopt in de zijkant van een natuurlijke klif-functie aan de rand van het water van Gig Harbor, Washington. De nieuwe privéwoning geniet niet alleen van een prachtig uitzicht op de haven vanuit praktisch elke kamer, maar wordt bekroond met een prachtig grasdak dat ook dienst doet als tuin. The Cliff House geniet ook van het gebruik van duurzame, duurzame materialen die bestand zijn tegen de zware zeewereld, en beschikt over zonneschermen, natuurlijke ventilatie en een strakke thermische envelop.

The Cliff House is gebouwd in antwoord op de unieke locatieomstandigheden en gebruikt deze om een ā€‹ā€‹prachtige nieuwe privéwoning te maken. Het oude huis en het botenhuis werden afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe, energie-efficiënte en meer structureel stabiele structuur. Het huis ligt verscholen in de zijkant van de klif en maakt gebruik van de stabiele temperaturen van de aarde om het klimaat te matigen. De belangrijkste woonvertrekken zitten aan de ene kant en het boothuis aan de andere met een beschermde binnenplaats in het midden. Een reeks trappen, dekken en terrassen creëren een verscheidenheid aan ruimtes om buiten te leven en te entertainen.

Bovenop blijft het gazon boven het huis uit en fungeert het als extra grasveld en een groen dak. De algehele esthetiek is die van een bootcabine met warme houtafwerkingen. Grote ramen en deuren openen zich naar de omgeving en zorgen voor een vermenging van het buitenleven met de binnen tijdens de warmere maanden. Alle materialen zijn geselecteerd vanwege hun duurzaamheid, levensduur en vermogen om het zeemilieu te weerstaan. Deze materialen omvatten koper, beton, metalen raambekleding en ceder. Naast het groendak en natuurlijke ventilatie, maakt het huis ook gebruik van zonnebrandmiddelen en een strakke envelop om de aangename temperaturen binnen te houden.