Skip to main content

Mill Valley Cabins zijn studio's met een groen dak en lage impact die verdwijnen in het bos

Deze mooie hutten gecamoufleerd in het bos van Mill Valley bieden studio-ruimte voor zowel yoga als kunst. De extra wooneenheden, ontworpen door Feldman Architecture, zijn geschakeld op een hellende helling en zijn bedekt met een prachtig ontworpen woondak. De yogastudio heeft een dubbele taak en functioneert ook als een privé gastenhut met een badkamer. De Mill Valley-hutten zijn gebouwd met hout en zijn zwaar aangelegd zodat ze in het bos verdwijnen.

De Mill Valley Cabins bieden extra ruimte voor zowel een yogastudio als een kunststudio op een heuvelpartij ten noorden van San Francisco. Feldman Architecture werd door hun klanten gevraagd om de extra ruimte op een manier te creëren die de impact zou minimaliseren. Terrasvormig op de helling, elk gebouw is compact en heeft een kleine footprint gelegen tussen bestaande bomen die slechts minimale sortering vereisen. De bovenste studio is voor kunst, terwijl de onderste studio voor yoga is en ook een privékamer is met een complete badkamer.

Elke hut is gericht om verschillende uitzichten te vangen en heeft een gebogen dak dat zorgt voor natuurlijk daglicht. Clerestory ramen, dakramen en grote uitsteeksels maximaliseren het licht en minimaliseren oververhitting in de zomer. Het dak van de yogastudio is beplant met vetplanten om de klant extra ruimte te geven om te tuinieren. Uitzicht vanaf de bovenste hut kijkt uit over het beplante dak, dat overgaat in het landschap. Door extra groen rondom de hutten verdwijnen ze in het omringende weelderig begroeide landschap.