Green-Roofed Beatrixpark-gebouw serveert lokale kinderen in Amsterdam

Het paddle-zwembad in het Beatrixpark in het zuiden van Amsterdam wordt nu geflankeerd door een nieuw servicecentrum met een groen dak. Binnen vindt u toiletten, opslagruimte en een ruimte om de kinderen te bekijken, evenals een informatiestand voor parkbezoekers. Het onderhoudsarme en vandalismebestendige gebouw is ontworpen door Marc Prosman Architecture en weerspiegelt de gebogen arcade rondom het zwembad. Duurzaam hout, energiezuinige verlichting en het groendak geven het gebouw een indrukwekkende ecologische reputatie.

Beatrixpark staat bekend als een van de mooiste parken in Amsterdam en beschikt over een rond waden zwembad omringd door een dramatische arcade. Kinderen komen graag rondrennen in het zwembad, dus om die activiteit te stimuleren terwijl ze het veiliger maken, heeft de stad Amsterdam een ​​servicegebouw ernaast gevraagd. Het lage volume weerspiegelt de boog van het zwembad en biedt ruimte voor toiletten, een tuinhuisschuur, een kindermeetstation en ruimte voor Friends of the Beatrixpark, een non-profit organisatie die zich toelegt op het park.

De stad verzocht om Marc Prosman het gebouw te maken zodat het niet kan worden vernield. Als zodanig is het gemaakt van baksteen en geschilderd hout, beide materialen zijn gemakkelijk schoon te maken. Een schuifdeur sluit het glas als het zwembad gesloten is en opent tijdens de openingsuren. Het dak is beplant met gras en kruiden die helpen regenwater op te nemen en het te laten opgaan in het omliggende park. Daarnaast is het gebouw gebouwd met FSC-gecertificeerd hout en beschikt het over energiezuinige verlichting met bewegingssensoren om het energieverbruik te verminderen.

Loading...