Skip to main content

Gerenoveerd pakhuis ingepakt in een vloeiende asblokhuid

Drie oude pakhuizen in Shanghai zijn onlangs door Archi Union Architects getransformeerd tot een buitengewoon kunstenaarscomplex. De opmerkelijke renovatie van de oude stoffenmagazijnen omvat een golvende huid die werd geïnspireerd door bescheiden materialen en het vroegere gebruik van de voorzieningen. Gewone cinderblocks worden getransformeerd in een parametrische muur die doet denken aan stof, waardoor daglicht door de muren naar de binnengalerij kan stromen.

De drie naast elkaar gelegen magazijnen werden samengevoegd - een grote open ruimte verbindt een studio, kantoor en ontmoetingsruimtes in een magazijn met een tentoonstellingsruimte in de andere. De fa? Ade van het project bestaat uit een wand van glas gehuld in een golvende huid van cementblokken die zorgt voor licht en de schijn van beweging. De blokken zijn gestapeld en zorgvuldig gedraaid om een ​​verrassend delicaat effect te bieden dat zich rond drie zijden van het gebouw wikkelt.

De studio bestaat uit 2 ingebouwde kamers en een grote, sculpturale trap die naar een kantoor op de bovenste verdieping leidt. Veel van de oorspronkelijke structuur is gedurende het hele project bewaard gebleven. Het centrale magazijn is gerangschikt tot zijn structurele leden en biedt een open binnenplaats voor montage of recreatie. Collectief is het complex een elegante uitdrukking van een bescheiden begin omlijst op een frisse nieuwe manier.