Het Corus Quay-gebouw in Toronto heeft een 5-verdiepingen tellende wand en indoor glijbaan!

Corus Entertainment, een van de grootste en krachtigste mediabedrijven in Canada, heeft een nieuw huis in het centrum van Toronto - en het is een van de meest duurzame nieuwe gebouwen in de stad. Het Corus Quay-gebouw beschikt over verschillende geavanceerde duurzame bouwstrategieën (inclusief een groendak en een grijswater-recyclingsysteem), maar het meest opvallende aspect is eenvoudig de vijf verdiepingen tellende, tweezijdige levende groene muur die een aantal esthetisch aangename gebladerte geeft het nieuwe kantoorgebouw terwijl het als een biofilter fungeert en de lucht zuivert. Oh, en hebben we al gezegd dat er ook een dia van drie verdiepingen door het midden van het hoofdkwartier gaat?

Er zijn tal van redenen waarom we graag zouden werken in het Corus Quay-gebouw - met name de overdekte glijbaan met drie verdiepingen! De handige modus voor groen transport vervoert medewerkers van een zitgedeelte van een derde verdieping naar het maaiveld. (Helaas is de dia gesloten toen we het gebouw deze week bezochten.) De opvallende, kleurrijke interieurs zijn ontworpen door het Toronto-bedrijf Quadrangle Architects, dat twee ARIDO-prijzen van uitmuntendheid heeft gekregen voor haar werkzaamheden aan het gebouw.

De begroeide muur, ontworpen door Nedlaw Living Walls, bevindt zich in een groot vijf verdiepingen tellend atrium, dat kantoren over het hele gebouw met natuurlijke verlichting overstroomt. De muur en het atriumgebied bieden ook een uitnodigende plek voor werknemers om een ​​pauze te nemen, met verstelbare Adirondack-stoelen die uitkijken op een dramatisch uitzicht op Lake Ontario.

Het gebouw, dat in 2010 werd voltooid, was een van de eerste gebouwen die werd gebouwd op de enorme nieuwe ontwikkeling aan het water van Toronto, en het bedient meer dan 1.000 werknemers. Om toe te voegen aan de toch al uitnodigende werkomgeving, beschikt het gebouw over drie openbare kunstinstallaties van de Britse kunstenaars Troika, en de houten lambrisering in het atriumgedeelte is gemaakt met behulp van teruggewonnen hemlock van een 1910 veerbootterminal in Toronto. Het vierkante gebouw is 500.000 vierkante meter groot en ontworpen door de in Toronto gevestigde Diamond Schmitt Architects. Naar verwachting zal het LEED Gold-certificaat behalen.

+ Corus Quay

+ Quadrangle Architects

+ Diamond Schmitt Architects

Foto's door Mark Andrew Boyer voor Inhabitat

Loading...