Skip to main content

Een weelderig heuvelachtig park staat bovenaan de Nanning Planning Exhibition Hall in China

Het groendak van de nieuwe Nanning Planning Exhibition Hall in China is een verhoogd stedelijk park dat institutionele architectuur terugbrengt bij de mensen. Ontworpen door Zhubo Design Zstudio, fungeert het gebouw als een kunstmatige berg die het bestaande park uitbreidt en een nieuwe openbare ruimte voor stadsbewoners toevoegt.

In plaats van te fungeren als een symbool van de Chinese regeringsmacht, zoals de meeste stedenbouwkundige zalen in het land, wil de nieuwe Nanning Planning Exhibition Hall een gebouw zijn voor burgers. Het project behoudt het bestaande park en introduceert nu openbare ruimtes op de site. Door het samensmelten van architectuur, landschap en dagelijks leven, creëert het gebouw een sterkere verbinding tussen de overheid en de burgers en bevordert het mensgerichte waarden.

Gerelateerd: Dit groen overdekte bezoekerscentrum zal worden genesteld onder een heuvel in Denemarken

Tientallen trompetachtige staalconstructies vormen het dak en ondersteunen de topografie en creëren binnenin een grote, kolomvrije ruimte. Deze stalen elementen vergemakkelijken ook de opvang van regenwater en herbergen alle trappenhuizen en apparatuurruimten.