CF. Het Low Carbon Energy Center van Møller verlaagt de CO2-voetafdruk in Greenwich Peninsula

Een prachtig nieuw energiestation staat klaar om de CO2-voetafdruk in een van de belangrijkste stadsontwikkelingsgebieden in Londen drastisch te verlagen. CF. M? Ller Architects voltooide het Low Carbon Energy Center, Europa's grootste nieuwbouwwarmtenet voor woningen in het schiereiland Greenwich. Het Energy Center, gecreëerd in samenwerking met kunstenaar Conrad Shawcross en ontwikkelaar Knight Dragon, is een kristallijn oriëntatiepunt dat elk jaar 15.000 tot 20.000 ton koolstof kan besparen.

Het 3.000 vierkante meter grote Low Carbon Energy Center van Greenwich Peninsula ligt bij de goed zichtbare ingang van het schiereiland naast de Blackwall Tunnel Approach. De Britse kunstenaar Conrad Shawcross kreeg de opdracht om het energiecentrum visueel indrukwekkend te maken met geometrische bekleding, 'The Optic Cloak' genaamd, als middel om de betrokkenheid van de stakeholders te communiceren naar duurzame en betaalbare energie voor iedereen. Gekleed in honderden driehoekige panelen is de 49 meter hoge toren prachtig sculpturaal en speelt met verdwijnpunten en perspectieven. 'S Nachts lijkt het gebouw van binnenuit te gloeien als de lichten door de geperforeerde panelen gaan.

Gerelateerd: De grootste school van Kopenhagen wordt aangedreven door zonne-energie

Het Energy Center distribueert warmte-energie naar Greenwich Peninsula via een stadsverwarmingsnetwerk (DHN). Het proces van energieopwekking en -distributie is omgezet in een interactieve educatieve ervaring via een bezoekerscentrum dat openstaat voor herschikte groepen bezoekers. Het Low Carbon Energy Centre maakt gebruik van gecombineerde warmte en kracht en werd voltooid als onderdeel van de duurzaamheidstrategie van het schiereiland.

Loading...