CF. Het verbluffende Low Energy Centre van Møller in Londen toont een innovatief gebruik van staal

Het grootste nieuwe residentiële warmtenetwerk van Europa - het Low Energy Centre van het Greenwich-schiereiland in Londen - bespaart elk jaar meer dan 20.000 ton koolstof. CF. M? Ller Architects en de Britse kunstenaar Conrad Shawcross hebben de baanbrekende faciliteit ontworpen, die is bekleed met honderden driehoekige panelen die vouwen en over het oppervlak van de toren stromen. Het centrum heeft de felbegeerde GAGA Architecture Award van dit jaar gewonnen voor het meest innovatieve en effectieve gebruik van gegalvaniseerd staalwerk.

Het Low Energy Centre van het schiereiland Greenwich ligt bij de ingang van het schiereiland naast de Blackwall-tunnelbenadering. Het huisvest ketels en WKK die warmte-energie leveren aan de bedrijven en woningen die de komende jaren gebouwd zullen worden. Het indrukwekkende uiterlijk kan worden toegeschreven aan Conrad Shawcross. De kunstenaar ontwierp de gevel van de 160 voet (49 meter) hoge toren als een manier om commitment aan duurzame en betaalbare energie voor iedereen over te brengen.

Gerelateerd: C.F. M? Ller Architects ontwerpt de Deense school die leren door design optimaliseert

De geperforeerde stalen panelen creëren een Moir? Effect en maak geanimeerde lichtpatronen 's nachts. Met de naam 'The Optic Cloak' wordt de structuur gevormd door honderden driehoekige panelen - elk ter grootte van een Londense bus - die over het oppervlak van de toren worden gevouwen en die complexe geometrische patronen vormen.

+ C.F. M? Ller Architects

+ Conrad Shawcross

Foto's door Mark Hadden

Loading...