Skip to main content

Mooie co-working space neemt een voormalige industriƫle fabriek in Mexico City over

Een oude fabriek in Mexico-Stad is uitgehold en herbestemd tot een moderne co-working-ruimte met een industrieel chique randje. Mexicaanse architecten Estudio Atemporal ontwierpen het adaptieve hergebruiksproject, dat profiteert van het bestaande zaagtanddak en hoge plafonds om luchtige, met licht gevulde ruimtes te creëren. Heldere kleurenpracht, houtoppervlakken en een overvloed aan groen gaan ver in het verzachten van het zware uiterlijk van betonnen kolommen en cinderblokken.

De co-werkruimte Guateque, gelegen in de wijk An? Huac, beslaat een heel stedelijk blok met een oppervlakte van 722 vierkante meter. Het gebouw bestaat uit twee samengevoegde volumes: een volume van twee verdiepingen met een zaagtanddak en een drie verdiepingen tellend volume met een plat dak. De eerste bestaat uit een grotere diversiteit aan co-working-ruimtes, terwijl de laatste huizen, een gemeenschappelijke keuken en eetkamer, en een open werkplaatsachtige ruimte herbergen.

Gerelateerd: Tom Dixon transformeert een 17e-eeuwse Londense kerk in een chique co-working-ruimte

Natuurlijk licht overstroomt het gebouw via lichtbeukvensters. De architecten installeerden geglazuurde scheidingswanden om ruimten binnen het gebouw af te bakenen zonder het licht te belemmeren. Er is een entresolniveau geïnstalleerd om intieme werkruimtes met lage plafonds te creëren. Ping-pongtafels met gele borden accentueren ook het co-werkgebied.

+ Estudio Atemporal