Skip to main content

Dit kleine huis in Spanje heeft ruimte voor één persoon en een boom

Dit pension in Noord-Spanje loopt letterlijk om een ​​tuin met een grote boom in het midden. Het Spaanse kantoor Taller Basico de Arquitectura breidde de gevel van het huis uit tot een hek door dezelfde witte metalen buizen te gebruiken die de wanden screenen om de omtrek van het perceel af te bakenen.

De eigenaren hebben de architecten opdracht gegeven om een ​​klein gastenverblijf te ontwerpen met twee kamers - één in het huis en de andere voor de boom in de tuin. 'Het huis van een mens en een boom', het gebouw is bedoeld om open te staan ​​voor de hemel en de natuurlijke elementen te accentueren. Een muur van het huis is geglazuurd en afgeschermd door wit geschilderde metalen buizen die zich uitstrekken en vormen het hek dat de oude boom omringt.

Gerelateerd: Stealth Barn is een opvallend, schaduwrijk pension in de Cambridgeshire Fens

"Metallic wit geschilderde buizen creëren de zichtbare transparantie van beide kamers", aldus de architecten. "De eerste set richt de kamer van de boom naar de hemel. De tweede plooien te ontdekken vanuit de kamer in de tuin, "voegde ze eraan toe.

Het interieur bestaat uit een ruimte die functioneert als een woon- en slaapkamer, een klein toilet met rekken en een studeerkamer. Het is verbonden met de tuin via een glazen deur.