Moderne industriële gevel wikkelt de La Ascensión del Señor-kerk van AGi Architects

Als je moest raden wat zich in dit schone, industrieel ogende gebouw van AGi Architects in Sevilla, Spanje bevond, zou je je een assemblagelijn of een elektriciteitscentrale kunnen voorstellen. Maar je zou het mis hebben - La Ascensi? N del Se? Of is een kerk vol daglicht, gemaakt van geprefabriceerde componenten. Het project beschikt over een grote binnenplaats die de bestaande voorzieningen van een gemeenschapscentrum met de nieuwe moderne kerk verbindt en een plek creëert voor gemeenschapsactiviteiten en aanbidding.

De verschillende vlakken die het dak van La Ascensi? N del Se? Vormen of voorzien zijn van openingen waardoor het licht het interieur kan bereiken. De vliegtuigen helpen om de verschillende binnenruimten te onderscheiden, die elk kunnen worden gebruikt voor een andere functie. "Een van deze plooien steekt omhoog om de klokkentoren te worden, hoewel er vanwege de economische situatie geen klokken zijn geïnstalleerd", vertelden de architecten aan Dezeen. Andere economische overwegingen omvatten eenvoudige constructietechnieken en materialen zoals gegolfde staalplaten, valse plafonds en scheidingswanden gemaakt van gipsplaat.

Een reeks verbindingsdeuren opent het gebouw naar de met stenen omlijste binnenplaats voor gemeenschapsactiviteiten. Het bedrijf noemt de ruimte "Een steentapijt dat wordt uitgevouwen om de belangrijkste ruimte van de kerk binnen te gaan in een opstelling die de deelname van de gehele vergadering aan de liturgie vergemakkelijkt."

Twee kleinere binnenplaatsen vormen een aanvulling op de hoofdruimte en verbinden de gebieden met de doopvont, de boetekapel en de sacristie. Deze gebieden worden gebruikt voor het hosten van activiteiten, waaronder markten, filmvoorstellingen, religieuze lessen en stille contemplatie. Zoals vermeld op de website van de architect; "Deze kerk staat dicht bij de gemeenschap en bereikt het transcendentale door de bestaande sociale problemen en behoeften. Ons doel was om de ruimte voor gemeenschapsgebruik te openen, waardoor het menselijker werd ".

Loading...