Gloeiend doorzichtig tuinhuis laat planten genieten van de zon

Soms is minder echt meer. Dit prachtige, gloeiende huis van H.a Architects is slechts op één ding geïnspireerd - weelderig groen. Het Less Home ligt in Ho Chi Minh-stad en is bekleed met geperforeerd wit metaal dat optimaal natuurlijk licht binnenlaat voor de overvloedige vegetatie die door het hele interieur weeft.

Het uit twee verdiepingen bestaande torenontwerp van het huis moest strategisch zijn om het meeste te halen uit het kleine stuk grond waar het gebouw staat. De compacte ruimte, die momenteel een familie van zeven huisvest, leidde de architecten om een ​​flexibele binnenlay-out te creëren. Het systeem is samengesteld uit verschillende verplaatsbare scheidingswanden en biedt de familie de mogelijkheid verschillende lay-outs aan te passen tijdens de hele levensduur van het huis.

Gerelateerd: Gerenoveerd Vietnamees huis 'genaaid' samen met ingewikkelde stalen draden

In het interieur is het ontwerp minimalistisch qua meubels en decoratie, in plaats daarvan is weelderige vegetatie het belangrijkste ontwerpelement. Geïnspireerd door de omliggende tropische omgeving, wilden de ontwerpers de buitenkant zoveel mogelijk naar binnen trekken. Het gevolg is dat verschillende bomen en tuinzakken door het hele huis worden verspreid, waardoor een gezond, levendig broeikaseffect ontstaat. De geperforeerde witte gevelbekleding van het huis helpt de vegetatie voeden, die in ruil daarvoor een schone ademomgeving voor het gezin biedt, iets wat vooral belangrijk is in een stad die bekend staat om zijn stedelijke vervuiling.

Fotografie door Quang Dam

Loading...