Skip to main content

Het klaslokaal voor buitenleven evolueert voortdurend om kinderen dichter bij de natuur te brengen

Een goed ontwerp kan kinderen dichter bij de natuur brengen zonder de bank te beschadigen. Vraag het maar aan AP + E, een architectuurstudio die de Hedge School heeft ontworpen, een concours-gewonnen paviljoen dat wordt gebruikt als een buitenklas voor een basisschool in Carlow, Ierland. Gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen, dit goedkope houten amfitheater creëert een speelse en zintuiglijke omgeving omringd door de natuur.


Gelegen in een groen gazon, wordt de Hedge School gedefinieerd door een cirkel van multiplex kolommen van verschillende hoogten die een verspringende rij houten plantenbakken ondersteunen. Een staaldraadgaas voor het kweken van wijnstokken beslaat de ruimte tussen de paviljoenvloer en de plantenbak. Het interieur van het paviljoen, dat is ontworpen met de schaal van een kind in gedachten, is voorzien van een grindvloer en multiplex platforms die verdubbelen en trappen en stoelen. De niet-geprogrammeerde ruimte is groot genoeg om een ​​klas te accommoderen en kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder prestaties, kooklessen en spelen.

AP + E creëerde ook het hele jaar door een beplantingsontwerp om de Hedge School een voortdurend evoluerend uiterlijk te geven met minimaal onderhoud. De verhoogde plantenbedden van het paviljoen stellen studenten in staat om hun eigen voedsel te laten groeien en te zien hoe de planten zich in de loop van de seizoenen ontwikkelen. "Door te planten, te groeien, te studeren en eindelijk hun planten te eten, leren de kinderen niet alleen basisvaardigheden, maar leren ze ook hoe hun acties direct hun omgeving beïnvloeden", schrijven de architecten. In de loop van de tijd zal het hele paviljoen worden gehuld in een sluier van groen.

Gerelateerd: MARC FORNES / THEVERYMANY's ultralichte informele amfitheater in Frankrijk ziet eruit als een openingschrysalis

"The Hedge School is een informele leeromgeving in de natuur waar kinderen worden blootgesteld aan en leren van de elementen", schrijven de architecten. "Het is een plek waar kinderen worden onderwezen in de basisprincipes van het leven, zoals het verbouwen van voedsel en planten, koken in de open lucht, ecosystemen, klimaat, seizoenen, flora & fauna. Op deze manier worden de natuurlijke elementen een stimulerend deel van de ruimte en de ervaring; een boeiende en avontuurlijke leeromgeving creëren; waar kinderen de regen kunnen horen en de wind voelen. "