Het nieuwe ziekenhuis in Denemarken, Odense, is een helende stad van glas te midden van het bos

Henning Larsen Architects won onlangs een internationale ontwerpwedstrijd met hun plannen voor het nieuwe Odense University Hospital in Denemarken. Gelegen dicht bij het stadscentrum te midden van een prachtig oerbos, gebruikt de OUH het omliggende landschap als een manier om zijn patiënten te genezen. De holistische faciliteit heeft een lichte voetafdruk die de natuur bij elke draai incorporeert om een ​​omgeving te creëren vol rust en kalmte. Daglicht stroomt binnen door de met glas omzoomde gebouwen en regenwater zal worden verzameld om de vele vijvers en het omringende landschap te voeden.

Ziekenhuisgebouwen aan de OUH zijn nauw geclusterd in een dichte cirkel, die is omgeven door een voetgangersring en loopbruggen die in spaken vanuit het midden schieten. Bezoekers en patiënten worden aangemoedigd om rond te lopen in het pand en genieten van het landschap, met dichte oude bossen, uitgestrekte velden, heggen, vijvers en kanalen. Het westelijke deel van het pand zal volledig onontwikkeld blijven om de sfeer van het platteland te behouden en recreatiemogelijkheden te bieden. Zelfs de binnenkant van het ziekenhuis biedt uitzicht op het rustige platteland.

De gebouwen zijn allemaal ontworpen om de daglichttoetreding te maximaliseren en hun hoogte wordt onder de hoogte gehouden van de langste boom met oude groei. Regenwater wordt verzameld uit de gebouwen en andere ondoordringbare gebieden om te worden aangevoerd in een grote natte weide die een grotere biodiversiteit van dieren en planten zal stimuleren. Zoals Henning Larsen Architects zegt: "Talloze onderzoeksprojecten hebben aangetoond dat de natuur een positieve invloed heeft op het herstel van de patiënt. Het doel van dit project is om een ​​waarlijk helende ziekenhuisomgeving te creëren waarin alle toegankelijke kennis, ruimte, landschap en technologie samenkomen. ”

Loading...