Kleuterschool in Japan is gemaakt van gerecyclede zeecontainers om kinderen over duurzaamheid te leren

Toen Ogura Asahi Kindergarten het 50-jarig jubileum had bereikt, besefte de school dat ze niet goed genoeg waren voor de juiste aardbevingscode. In plaats van simpelweg de school naar de code te brengen, gaven architecten HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro de school een compleet mooie make-over vol met milieuvriendelijke componenten. De kleuterschool in Saitama, Japan, is nu niet alleen structureel duurzaam, maar upgrades zijn er ook op gericht kinderen te leren hoe ze de hulpbronnen van de planeet kunnen waarderen. Blijf lezen voor meer informatie.

HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro is een Japans architectenbureau dat is gespecialiseerd in het maken van fantastische scholen voor jonge kinderen, zoals kleuterscholen, kinderdagverblijven en kinderopvang. Het bedrijf, ingehuurd om de aardbevingscode van Ogura Asahi te upgraden, besloot dat ze boven en buiten zouden gaan. Het bedrijf stelt dat hun hoofdthema van de school zou zijn om kinderen over fossiele brandstoffen te leren en om voor te lichten over hoe middelen moeten worden gewaardeerd en met mate worden gebruikt. Om hun hoofddoel te bereiken, gebruikten de architecten gerecycleerde zeecontainers om de aardbevingsbestendigheid te versterken in plaats van nieuwe bouwmaterialen.

Kinderen leren knuffelen met bomen

De architecten hebben er tijdens het ontwerpproces veel zorg voor besteed om geen staande bomen te storen of te verwijderen. In plaats daarvan ontwierpen ze rond de bomen en lieten ze op plaatsen waar kinderen ze konden aanraken, zien en ervan genieten. Het doel hier was volgens de architecten om de kinderen te leren hun mondiale omgeving in overweging te nemen en 'ecologische educatie met voortzetting van het geheugen' te bieden.

De duurzame sportschool

De weerstand tegen aardbevingen werd versterkt, maar er werden renovaties uitgevoerd door gebruik te maken van de bestaande structuur. De architecten merken op dat ze van plan waren om de kinderen te helpen realiseren dat ze reconstructiemethodes en nieuwbouw gebruikten door de bestaande vorm van het dak intact te laten.

Bronnen opslaan

Door te bouwen met gerecycleerde materialen, die niet alleen een les is in het besparen van hulpbronnen, maar ook energie bespaart en koolstofdioxide verlaagt, probeerden de architecten (en waarschijnlijk succes) de kinderen al hun beperkte middelen zorgvuldig te gebruiken.

Openheid

Door de verpleegkamer en de lerarenkamer open te stellen zodat ze nu naar buiten kunnen kijken, laten de architecten iedereen, kinderen en volwassenen, voelen wat er in elke kamer gebeurt, zelfs als ze buiten zijn. Bovendien laat het openluchtconcept mensen in de buurt toe om te voelen wat er gaande is in de kleuterschool als ze voorbij komen.

Een school waar je het verschil kunt voelen

De architecten hebben doelbewust de ruwheid van de containers buiten toegestaan ​​om de jonge kinderen de container gemakkelijk te laten vinden, terwijl hout aan de binnenkant werd gebruikt om een ​​gevoel van warmte mogelijk te maken, waarbij zij opmerken dat de jongeren "de vergelijking van binnen- en binnenkant kunnen voelen". buiten."

Loading...