Skip to main content

LEED Platinum Kent Denver Dining Hall biedt een holistische ervaring in Colorado

Een van de meest indrukwekkende dingen van de Denver Dining Hall in Kent is dat deze na 750 lunches slechts één zak met afval produceert die niet kan worden gerecycled of gecomposteerd. Ontworpen door het in Denver gevestigde Semple Brown Design, werd de LEED Platinum-eetzaal gerenoveerd en uitgebreid om tegemoet te komen aan de toenemende studentenpopulatie. Een groot aantal duurzame ontwerpstrategieën werken samen om een ā€‹ā€‹energie-efficiënt en milieuvriendelijk gebouw te creëren, allemaal met het doel een holistische eetervaring te creëren. Regentuinen, zonne-energie, gerecyclede materialen, een levende kruidenmuur en een boomgaard zijn slechts een onderdeel van het educatieve programma van Kent Denver School.

De Kent Denver School in Englewood, Colorado biedt onderdak aan bijna 700 middelbare en middelbare scholieren. De 210 hectare grote campus herbergt een verscheidenheid aan omgevingen, waaronder inheemse graslanden, meren, wetlands en een verscheidenheid aan dieren in het wild. De eetzaal is gerenoveerd en uitgebreid om alle studenten te huisvesten en kijkt uit over de hele campus. Naast het vergroten van de capaciteit van de eetzaal, was het doel van de renovatie om de verbinding van de studenten met hun omgeving te vergroten en hen te helpen bij te lichten over hun voedsel. Daartoe beschikt de eetzaal ook over 2 bijenkasten die helpen bij het bestuiven van een boomgaard die fruit levert dat in de maaltijden kan worden verwerkt. Binnen, een 16 vierkante voet levende muur groeit 576 planten en kruiden die kunnen worden gebruikt voor het koken.

De eetzaal is multifunctioneel van opzet en flexibel voor een verscheidenheid aan toepassingen die verder gaan dan de lunch. Openslaande ramen en schuifdeuren openen de ruimte om natuurlijke ventilatie aan te moedigen, terwijl een natuurlijk daglichtsysteem de noodzaak van kunstmatige verlichting elimineert, behalve op bewolkte dagen. Een hoog albedo membraandak houdt het gebouw koel, en de schuine daklijnen leiden regenwater naar drie druipkettingen die naar landschapskenmerken stromen voordat ze de natuurlijke behandeling en de wetlands van de school binnenstromen. Waterloze urinoirs, toiletten met lage doorstroming en kranen verminderen drinkwater, en een op zonne-energie gemonteerde fotovoltaïsche array van 27 kW levert 50% van de energie van het gebouw.

Materialen werden gekozen om zuinig, duurzaam en milieuvriendelijk te zijn, zoals de baksteen en gerecycleerde inhoud koperen gordelroos aan de buitenkant van het gebouw. Tijdens de bouw was de aannemer in staat bouwafval met 85% te verminderen en toen de hal eenmaal in bedrijf was, werd het afval tot een minimum beperkt. Na de lunchdienst en wanneer alles gerecycleerd of gecomposteerd is, is er slechts 1 zak vuilnis.

+ Semple Brown-ontwerp