De wind waait dwars door dit prachtige tropische huis in Singapore

House 24 maakt het beste van een uitdagend plot door zich te openen voor zijn idyllische omgeving in Singapore. Park + Associates Pte Ltd ontwierp het huis met meerdere generaties om het tropische klimaat te omarmen met behulp van ritmische houten schermen. Een binnenplaats biedt privacy en een rustig zwembad helpt om het huis passief te koelen.

Het huis ligt op een driehoekig perceel in Singapore, in de buurt van een weelderig aangelegd park in staatseigendom. De architecten zagen de vorm van de locatie als de belangrijkste ontwerprijder en voorzagen een binnenplaatswoning die privacy biedt terwijl ze een weids uitzicht op de omgeving bieden.

Gerelateerd: Dit Secret Garden House in Singapore zit vol met elegante verrassingen

Het project heeft vakmanschap in hout in de vorm van houten schermen die patronen van licht en schaduw creëren die de tropische omgeving van het project weerspiegelen. Een rij schuifdeuren op volledige hoogte langs de gang op de eerste verdieping opent naar het zwembad, wat helpt om de lucht die het huis binnenstroomt passief af te koelen. Een reeks houten schermen omsluiten de op het westen gerichte loopbrug op de tweede verdieping om hem te beschermen tegen het directe en ruwe tropische zonlicht.

Gerelateerd: Een tropisch paradijs groeit in dit weelderige huis in Singapore

Het team herdefinieerde de conventionele invoervolgorde en transformeerde het door een meer gelaagde en opeenvolgende ervaring te creëren door het gebruik van binnenpuien op de voorgevel. Deze ruimte markeert de overgang tussen de publieke en private ruimte en biedt een serene sfeer. Het project heeft de A 'Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, bouwen en structuurontwerp.

Loading...