Skip to main content

Een vervallen pand in Portugal krijgt een speelse renovatie met een mix van kleuren en patronen

De inventieve renovatie van dit huis in Ovar, Portugal, balanceert het verleden en het heden door het hoofdgebouw te verbinden met een nieuwere toevoeging met behulp van speelse patronen en kleuren. Architect Nelson Resende Arquitecto veranderde het afbrokkelende, traditionele huis in een moderne multifunctionele ruimte met veel charme door licht in te tekenen, moderne afwerkingen toe te voegen en de oorspronkelijke kenmerken van het huis te benadrukken.

Het huis is gelegen in de stad Ovar in Portugal, op een stuk grenzend aan de toegangsweg, grenzend aan de aangrenzende gebouwen. De secundaire structuur en het hoofdgebouw zelf worden duidelijk behandeld, met het hoofdverblijf met grotere kamers. De ruimtes in de secundaire structuur zijn meer beperkt.

Gerelateerd: Architecten zetten het 150 jaar oude gebouw in Lissabon om in een ambachtelijke, groene studio

De architect besloot dat het hoofdgebouw de woonruimtes en gemeenschappelijke ruimtes moest huisvesten, met het straatgerichte deel van het secundaire gebouw omgebouwd tot een garage en het naar binnen gerichte deel gereserveerd voor privégebruik, service en opslagruimten. De zolder in het hoofdgebouw is een multifunctionele ruimte met natuurlijk licht. De architect gebruikte prachtige decoratieve tegels voor de gevels en hout in het interieur, waarbij het traditionele ontwerp werd gecombineerd met moderne functies.

+ Nelson Resende Arquitecto

Foto's door Jo? O Morgado