Skip to main content

Huis Lindau op zonne-energie combineert met de omgeving aan het meer in Duitsland

Huis Lindau ligt verscholen in een groep bomen aan de oever van de Bodensee in Zuidoost-Duitsland. Het huis met twee slaapkamers, ontworpen door de Oostenrijkse firma k_m architektur, mengt zich in de omliggende omgeving aan het meer met het gebruik van natuurlijke materialen en een ingetogen palet. Een fotovoltaïsch systeem op het dak wordt gecombineerd met geothermische verwarming en koeling om het huis zeer lage energie en lage impact te geven.

Lindau ligt aan de oostelijke kant van de Bodensee, tussen het zuiden van Duitsland en Oostenrijk. Deze woning aan het meer is 190 m² en heeft twee slaapkamers, 2,5 badkamers, een open woon- / eetkamer en een bibliotheek. De slaapkamers, baden. en bijkeuken zijn verbannen naar de achterkant van het huis, terwijl de gedeelde woonruimtes aan de voorzijde zijn. met door de kamerhoge glazen wanden uitzicht op het meer. Een beschutte binnenplaats met een geplante boom snijdt het huis in en fungeert als een lichtbron voor meer daglichttoetreding.

De eenvoudige en efficiënte plattegrond van het huis maakt wonen groter met minder ruimte mogelijk. Cederhouten gevelbekleding bedekt de buitenkant en zal na verloop van tijd verweren tot een grijze patina om meer te mengen met de beboste site. Een geothermisch verwarmings- en koelsysteem houdt het energieverbruik laag en een open haard biedt indien nodig extra warmte. Een fotovoltaïsch systeem op het dak biedt het grootste deel van de energie die het huis nodig heeft, en helpt het zo zijn impact te verminderen. Het resultaat is een modern vakantiehuis dat goed op de locatie aan het meer ligt.