Skip to main content

Low Energy House S biedt schuifdeuren om zon en wind in Beieren te blokkeren

House S is een modern huis, gebouwd in de stijl van typische schuren in heel Beieren, maar met een beslist nieuwe twist. Rolluiken op beide verdiepingen kunnen heen en weer schuiven om de hoeveelheid zonlicht die het huis binnenkomt te beheersen en af ā€‹ā€‹te schermen tegen wind en sneeuw. Het energiezuinige huis van Becker Architekten is ook gebouwd met lokaal geproduceerde materialen.

House S, gelegen aan de voet van de Alpen in Wiggensbach, Beieren, is een eengezinswoning met twee verdiepingen. Ontworpen door Becker Architekten om te worden gebruikt als zowel een thuis- als kantoorruimte, biedt het gebouw een weids uitzicht op het omliggende landschap. Het ontwerp is geïnspireerd op traditionele schuren uit de omgeving en is gebouwd met lokaal geproduceerde witte zilverspar die met de jaren grijs zal worden. Een trap verdeelt de garage en kantoorruimte van de rest van het huis en een betonnen kern bevat de oven, badkamers en keuken.

Gebouwd in een heuvel, wordt het huis gebufferd van het weer door de grond aan de noordkant. In het zuiden geniet het huis van een schitterend uitzicht, en het passieve ontwerp zorgt voor zonlicht en warmte in de winter en biedt schaduw in de zomer. Schuifluiken aan de west- en zuidkant kunnen worden afgesloten om het huis nog meer te beschermen, vooral tijdens stormen met wind en sneeuw. Ontworpen volgens de energiezuinige normen van Duitsland, maakt House S gebruik van een geothermische warmtepomp, vloerverwarming en een centrale oven voor als het echt koud is.

+ Becker Architekten

[galerij