Skip to main content

Howe Farm is een luchtdichte, met hout beklede boerderij met een fris nieuw ontwerp

Ondanks wat in de volksmond wordt getoond, hoeven niet alle boerderijen de traditionele puntgevel te volgen. In Londen gevestigde IPT Architects hebben Howe Farm ontworpen, een eigentijdse kijk op boerderijen op een boerderij van 9,5 hectare in Buckinghamshire, VK. Gekleed in verkoold hout, gebruikt het bekroonde project moderne constructietechnieken om een ​​energie-efficiënte, luchtdichte envelop te creëren die ook een aanvulling vormt op het landelijke landschap.

De Howe Farm met één verdieping kreeg de goedkeuring van de bouwvergunning als "woning van een landbouwwerker". Om het project zo snel mogelijk te voltooien, hebben de architecten het gebouw gebouwd met uiterst efficiënte structureel geïsoleerde panelen (SIP's). Verticale stroken donker hout bekleden de buitenkant, een ontwerpbeslissing geïnspireerd op de naburige creosoot landbouwgebouwen. De planken zijn op een afstand van elkaar geplaatst om een ​​lattenbodem met ribbenkasten te creëren op delen van het omwikkelde dek en op de hoekige balustrade van het dak. De lattenbodems voegen textuur toe aan het ontwerp en zetten de vorm van het gebouw voorzichtig over in de lucht.

In tegenstelling tot de donkere gevel is de inbouwconstructie en het overdekte terras van het gebouw bekleed met een warmer en lichter getint hout. De lichte houten vloer van het terras wordt voortgezet in het interieur, dat grotendeels is afgewerkt met witte oppervlakken. Grote verzonken schuiframen accentueren de gebouwen om het daglicht en het uitzicht op het idyllische landschap in het landschap binnen te laten.

Gerelateerd: IPT Architects 'Timber Dream Pavilion verandert vorm afhankelijk van uw Vantage Point

Door moderne bouwmethoden en SIP's te gebruiken, konden de architecten de bouwtijd aanzienlijk verkorten en verspilling minimaliseren. Een lucht-bron warmtepomp en een houtkachel worden gebruikt om het gebouw te verwarmen. "Dit project was een succesvol antwoord op de uitdagende opdracht, gebouwd op tijd en budget", schrijven IPT Architects. "Dit heeft een kwalitatieve leefomgeving gecreëerd die sympathiek is voor de onmiddellijke en bredere context."