Skip to main content

Hyunjoon Yoo's Green Weave Golfclub Sports a Living Wall

The Green Weaving Club ligt midden in een golfbaan in Jeollanam-do, Zuid-Korea en is een prachtige uitbreiding van de green met een uitgestrekte woonmuur. Hyunjoon Yoo Architects werd uitgedaagd om het hoogwaardige clubhuis op een krappe kavel te ontwerpen zonder de stroom van de greens eromheen te overweldigen. Om dit te doen, hielden ze het profiel van het clubhuis zo laag mogelijk, terwijl ze het gebouw in een lommerrijke gevel wikkelden die het in de omgeving integreert en tegelijkertijd energie bespaart.

Op 5.670 vierkante meter is de club substantieel, maar de cursus wordt niet overrompeld. Het lange lot van het project dwong de architecten fantasierijke manieren te bedenken om de ruimte te doorbreken en tegelijkertijd het interieur te maximaliseren. Hyunjoon Yoo verdeelde het boxy-profiel van de fa? Ade in afzonderlijke componenten om de omvang ervan te verkleinen, en een ingrijpende gebogen ingang nodigt gasten uit in de zachte met hout beklede fa ade. Terwijl bezoekers door het gebouw lopen, is elke kamer ontworpen om als een bamboeweefsel naar de volgende te vloeien, met schuine ruimtes aan de voorkant en een privé-spa aan het uiteinde.

De aas van de club in het gat is het fantastische gebruik van levende wanden om de gevel open te breken en het landschap visueel uit te breiden. Bedekt met pachysandra terminalis en klimop, fungeren de muren als een buffer voor de hete zomerdagen wanneer de club het meest wordt gebruikt. Een waterpartij komt rechtstreeks naar het gebouw en wordt naar boven toe in glas uitgebreid, waarbij het gebouw visueel wordt verweven met zijn locatie.

+ Hyunjoon Yoo Architects

Foto's © Seunghoon Yum