Skip to main content

Bioklimatisch huis met een groen dak en een lage energetische voetafdruk in Spanje

Barcelona-studio Alventosa Morell Arquitectes heeft nog een andere met hout beklede knaller voltooid. Met de naam Casa LLP werd het prachtige ontwerp van het huis gedicteerd door een bioklimatische locatieonderzoek en maakt gebruik van natuurlijke verwarmings- en koelsystemen voor een laag energieverbruik. Het vrijdragende huis ligt op een heuvel in de buurt van Barcelona en biedt een prachtig uitzicht op het Collserola-gebergte door een reeks grote glazen ramen.


Het lichtgewicht houtvolume wordt ondersteund op een hellend terrein door twee betonnen keermuren. De bioklimatische Casa LLP is gebouwd om te voldoen aan de normen van Passivhaus en vangt warmte en warmte van de zon door een glazen zuidgevel en lichtbeurde dakramen. Het groendak en natuurlijke houtmaterialen zorgen voor extra isolatie. Het huis wordt gekoeld door middel van dwarsventilatie.

Gerelateerd: Spaanse Cubic GG Bioclimatic House snijdt verwarmingskosten met 76,77%

In opdracht van twee zussen is Casa LLP opgesplitst in twee vrijwel identieke met hout omzoomde ruimtes, georganiseerd door witte kaderwanden. De suites met twee slaapkamers bevinden zich aan weerszijden van de onzichtbare scheidende middellijnen. De woonkamers, elk met een eigen open haard, een eethoek en een keuken bevinden zich aan de tegenoverliggende uiteinden van het huis. Alle kamers hebben toegang tot het terras op het zuiden en een panoramisch uitzicht op de bergen door glazen schuifdeuren.