Naturhumaine verheldert een hele straat met een kleurrijke woningvernieuwing in Montreal

Het Canadese architectenbureau Naturehumaine moest een duplex van twee verdiepingen samenstellen in een huis met één verhaal voor een gezin van vier personen in Montreal. Ze slaagden erin dit te doen met behoud van natuurlijk daglicht en ervoor te zorgen dat de nieuwe ruimte goed stroomt. In het kader van hun renovatie heeft het team ook enkele originele houten structuren van het huis tentoongesteld en nieuwe, eigentijdse materialen toegevoegd om het een moderne uitstraling te geven die de hele buurt opfleurt.

Licht inbrengen in de kern van dit smalle huis was belangrijk voor het project. Daarom voegde Naturehumaine een dakraam toe om licht op de tweede verdieping van het huis te krijgen en vulde het aan met een glazen vloer zodat het daglicht helemaal tot aan de begane grond kon reiken. De glazen vloer biedt ook een visuele verbinding met de tweede verdieping, waardoor een soort van openheid en ruimtelijkheid aan het kleine huis wordt toegevoegd.

Gerelateerd: Tato Architects 'Tiny, modern huis in Ishikiri past in met de historische Japanse wijk

In een knipoog naar de geschiedenis van het huis bewaarde Naturehumaine de originele houten balken en planken en gebruikte deze om een ​​mooie en warme houten muur te creëren als achtergrond voor de trap. Ze gebruikten ook enkele van de balken als een decoratief element in de leegte van het dakraam. "Toen dit gebouw werd gebouwd, werden er structurele wanden gebouwd uit in elkaar grijpende stukken massief hout, vergelijkbaar met een blokhut, maar met platte vlakken", zegt architect St? Phane Rasselet, "we willen deze muren graag blootstellen zoals je zou blootstellen een bestaande bakstenen muur. "

Het interieur van het huis was volledig vernieuwd om te helpen bij de doorstroming van een eengezinswoning. De ingang op de begane grond komt uit in de woonkamer met de keuken en de eethoek erachter, en een nieuwe familiekamer aan de achterzijde komt uit in een terras en tuin aan de achterkant. Op de tweede verdieping, twee slaapkamers kijken uit op de straat en een nieuwe slaapkamer werd toegevoegd aan de achterzijde van het huis. Om een ​​moderne flair toe te voegen aan de buitenkant van het huis, werd de achtergevel vervangen door een patroon van helder gele en groene panelen.

Loading...