Skip to main content

Het hedendaagse huis Invermay combineert pittig gevederde kauwgom met beton

Het eigentijdse huis Invermay combineert koel beton met warmgespikkelde kauwgom om een ​​knap ontwerp te creëren dat het uitzicht rondom de woning evenaart. Het eengezinswoning is voltooid door de Australische studio Moloney Architects en bevindt zich op een grote hellende locatie in de buurt van de stad Ballarat. Het moderne gebouw bestaat uit geometrische volumes die uitkijken op het landschap voor een spectaculair uitzicht op Ballarat beneden.


Moloney Architects richtte het Invermay-huis op naar het zuiden om het prachtige uitzicht op de stad in te kaderen. Het huis is ook ruimtelijk georganiseerd om het noorden van het licht te maximaliseren. De open woonkamer bevindt zich op het zuidoostelijke vrijdragende volume en biedt de beste uitzichten en dient als het hart van het huis. De kamers die zich vanuit dat woongebied vertakken, zijn allemaal gericht op oost-west om de toegang tot het noorderlicht te behouden.

Gerelateerd: Het grootste Cargotecture-huis van Australië is een modern meesterwerk, gebouwd op basis van 31 verzendcontainers

Het Invermay-huis is voornamelijk gekleed in prachtige en van nature brandwerende spotted gum, die wordt aangevuld door in-situ beton en een split-face betonnen plint die de hoogte van het huis ondersteunt. De bekleding zal na verloop van tijd in een grijs patina veranderen om de kleuren van de omringende struik te evenaren. Het palet met materialen van hout en beton wordt voortgezet in het interieur, waar het beton wordt gestreept om het graan na te bootsen en het hout te zagen. Naast de vele glazen openingen en het gebruik van natuurlijke materialen, benadrukken de architecten de verbinding van het huis met het landschap met vrijdragende buitenpatio's van staal en glas.