Het IST-huis van JRKVC maakt gebruik van traditionele Slowaakse bouwtechnieken om de voetafdruk te verkleinen

Soms zijn de oude manieren de beste - wat zeker geldt als het gaat om dit kleine, eenvoudige en elegante Slowaakse huis gebouwd door JRKVC. Het IST-familiehuis vermindert zijn ecologische voetafdruk met eenvoudige technieken zoals kleinere ramen voor betere isolatie, minder vierkante meters en het gebruik van lokale materialen om de transportkosten te verlagen. Een ander opvallend kenmerk is de traditionele veranda onder het dak, een "g? Nok" genaamd, die zorgt voor een constant contact met de buitenomgeving, zelfs tijdens slecht weer en de koude wintermaanden.

Het IST-familiehuis van JRKVC is gebouwd volgens een traditioneel driekamerenschema en is georganiseerd rondom een ​​centrale 'servicebox' gemaakt van multiplex. De box is geschikt voor een badkamer, een toilet, een trap, een opslagruimte en een keuken op één plek. Negatieve ruimte rondom en boven de doos wordt gebruikt als richtlijn voor de slaapkamers en de woonkamer. Om te voorkomen dat de ruimte te vol wordt, breidt een enorme vliesgevel het interieur van het huis uit in de tuin.

Gerelateerd: Mooie architecten Onthullen Prachtige North Star appartementen in Slowakije

In plaats van gecompliceerde verwarmings- en koelsystemen, besloten de architecten om beproefde lowtech-methoden toe te passen. Een uitgestrekte betonnen vloer slaat thermische energie op en helpt het interieur te verwarmen, terwijl de oriëntatie van het huis de noodzaak van een zonwering wegneemt. Ongeacht het weer kunnen bewoners ontspannen op de veranda om wat frisse lucht en blootstelling aan de natuur te krijgen, en op meer sombere dagen, helpt een groot dakraam het huis met licht te vullen en eventuele "winterblues" te verlichten.

Loading...