Skip to main content

Circular school verbergt een caleidoscoop van kleuren en geometrie

Laat u niet misleiden door de uitstraling van deze Australische school. Een wandeling rond naar de hoofdingang onthult een verrassende en dynamische caleidoscoop van kleur en geometrie die in het hart verborgen is. Het Ivanhoe Grammar Senior Years & Science Center, ontworpen door het Australische architectenbureau McBride Charles Ryan, is een multifunctionele leerruimte die visueel combineert met de toewijding van de school tot een goed afgerond onderwijs en een klassieke benadering van leren met een omhelzing van de verbeelding en kunst.

McBride Charles Ryan heeft naam gemaakt met hun voorliefde voor hoekige geometrie en speels design, en het Ivanhoe Grammar Senior Years & Science Center is geen uitzondering. Het project werd onlangs uitgeroepen tot winnaar van de WAN Color in Architecture Award 2016 en werd gekozen vanwege het gebruik van kleur als een sleutelelement in het ontwerp. De donkere gevel en de ronde vorm van het gebouw staan ā€‹ā€‹in schril contrast met de hoekige geometrie en kleurrijke oppervlakken in de centrale binnenplaats.

"Het contrast dat zo duidelijk is in de taal van dit gebouw, omvat de hedendaagse methodologieën voor een goed afgerond onderwijs", schrijven de architecten. "De cirkelvormige vorm is klassiek, vertegenwoordigt orde en de zekerheid van kennis - de innerlijke wereld van het gebouw, met zijn expressieve en complexe mozaïek van ruimtes, vertegenwoordigt de onzekerheid en complexiteit van het moderne leven en wetenschappelijk inzicht, en de noodzaak van de kwaliteiten van verwondering en verbeeldingskracht om ons erdoorheen te zien. '

Gerelateerd: Simple Edwardian House barst in een daglicht Cloud in Australië

De gevel van het gebouw bestaat uit verticale lamellen die voorzien zijn van zonwering en is zwaar geïsoleerd en gebouwd van robuuste materialen die weinig onderhoud behoeven. De aangelegde binnentuin en de grote openingen van het gebouw in het dak en bij de hoofdingang helpen de lijnen tussen de binnen- en buitenruimte vervagen en zorgen voor veel natuurlijk licht. De klaslokalen en leerruimtes zijn strategisch geplaatst om de toegang tot daglicht en natuurlijke ventilatie te maximaliseren en tegelijkertijd de zonnestraling te minimaliseren.

+ McBride Charles Ryan