Skip to main content

De Oyster-Inspired Off-Shore Tidal Lagoon Visitors Center van Juice Architects is een parel van een groen ontwerp

Het bezoekerscentrum van de Juicy Architects off-shore Tidal lagune is ontworpen om te dienen als een intrinsiek element van 's werelds eerste kunstmatige energie opwekkende lagune, gelegen op 3,5 km in Swansea Bay, VK. Het 3.500 vierkante meter grote centrum biedt een inclusieve educatieve, culturele en recreatieve ervaring voor iedereen en dient tegelijkertijd als een icoon voor de schone energie die het vertegenwoordigt. Het conceptuele passieve ontwerp is volledig zelfvoorzienend en weerspiegelt de natuurlijke vormen en kenmerken van de oester, een belangrijk onderdeel van het lokale erfgoed.

Het off-shore getijdenlagune bezoekerscentrum bestaat uit een complexe clustervorm van overlappende schalen die nauwkeurig zijn uitgelijnd om bescherming te bieden tegen heersende wind- en golfbewegingen, terwijl ze ook zorgen voor een optimaal beheer van de zon. Het buitengewoon gebogen interieur is soepel, elegant en eenvoudig, bijna parelmoerachtig, een tactiel contrast met de ruw gestructureerde buitenmuren. De adembenemende uitzichten worden vastgelegd door hoge sleufvensters tussen de schalen - die doen denken aan verticale kloven in een klif.

+ Juice Architects

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Wil het zien jouw verhaal over Inhabitat? Stuur ons een tip door deze link te volgen. Vergeet niet om onze instructies zorgvuldig te volgen om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!