Skip to main content

Constructiestaal geeft ruimtebesparend Tin Man House en een industriƫle chique sfeer in Bangkok

Ontwerpbureau Junsekino Architect en Design hebben recent koud, industrieel staal tot thuis gemaakt, een zoet huis in het hart van Bangkok. In opdracht van een klant die waardering heeft voor staalconstructies, is het passende 'Tin Man'-huis een ruimtebesparend huis met drie verdiepingen dat voornamelijk is opgetrokken uit constructiestaal. Het veerkrachtige materiaal werd gedeeltelijk gekozen vanwege zijn vermogen om een ā€‹ā€‹zwaar bouwschema te hanteren.


In een land waar bamboe koning is als bouwmateriaal, kan het gebruik van constructiestaal een vreemde en onherbergzame keuze voor een huis lijken. Maar Junsekino Architect and Design daagt die perceptie uit door het Tin Man-huis een frisse en leuke sfeer te geven, bereikt door een levendig interieurkleurenpalet, houtaccenten en een lichte open lay-out. Het huis met drie verdiepingen bevat ook unieke ruimtes zoals een spinneweb-achtige rustruimte opgehangen in de lucht en een ontspannende verticale tuin op het dak en een patio met een panoramisch uitzicht op de skyline van Bangkok.

Gerelateerd: geprefabriceerd 240 ton staal-gewikkeld KHM26 huis getransporteerd naar de uiteindelijke locatie per boot

De begane grond van het Tin Man bestaat uit parkeerfaciliteiten en de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en woonkamer, terwijl de tweede verdieping de werkstudie en kast bevat. De slaapkamer bevindt zich op de derde verdieping. Omdat het gebouw naar het westen is gericht, hebben de architecten temperatuurschommelingen beperkt door een dubbele muur voor isolatie aan de westgevel te installeren. Binnen is de west fa? Ade bevestigd aan een grote kamerhoge boekenplank die zich uitstrekt van de tweede verdieping naar de derde verdieping. Elegante glazen jaloeziedeuren werden geïnstalleerd om het gebouw te ventileren.