Eerste fase van het Hindmarsh Shire Council Centre van k20 Architecture Compleet in Australië

k20 Architecture's Hindmarsh Shire Council Corporate Centre in Victoria, Australië, is een indrukwekkend duurzaam gebouw dat een geavanceerd ontwerp combineert met respect voor de lokale cultuur en traditie. Veel van deze ontwerpelementen, waaronder natuurlijke ventilatie- en koelsystemen, zullen de CO2-voetafdruk van het gebouw gedurende de levensduur helpen verminderen. Het team legde zelfs de nadruk op het gebruik van de principes van het Green Star-beoordelingssysteem om de maatregelen te beoordelen en te implementeren om de impact van het gebouw op het milieu te verbeteren.

Het Hindmarsh Shire-gebouw bevindt zich in een regio in Australië die is blootgesteld aan extreme temperaturen, en daarom begon k20 Architecture met de aanpassing door een gebouwschil met geweldige thermische prestaties te creëren. Het gebouw werd ook gebouwd met ondergrondse thermische kamers die natuurlijke ventilatie nemen en de lucht koelen voordat het door het hele gebouw wordt herverdeeld. Dit helpt een koele toevoer van frisse lucht door het hele gebouw te creëren en draagt ​​tegelijkertijd bij aan de verbetering van de interne werkomgeving.

Het ontwerp van dit bedrijfsgebouw was ook onderdeel van een poging om de belichaamde energie die nodig was om de faciliteit te bouwen die de Hindmarsh Shire Council nodig had, tot een minimum te beperken. Daarom werd een van de oudere gebouwen uit de zestiger jaren behouden voor hergebruik en werd 80% van de bestaande materialen gerecycleerd tijdens de sloop. Omdat de materialen van het gebouw ook belangrijk waren voor de klant, omvatte het ontwerp van het gebouw gelamineerde houtproducten van een lokaal duurzaam geproduceerd Vic Ash-houtbedrijf. Het uiteindelijke ontwerp helpt om verbinding te maken met de identiteit van de regio als een hub voor de productie van tarwe. Gevouwen metalen buitenbekleding verwijst naar de geschiedenis van stalen landbouwloodsen in de regio.

Het belangrijkste is dat de k20 Architecture-groep een gebouw heeft ontworpen met een elektronisch controle- en bewakingssysteem om de prestaties van de systemen van het gebouw te volgen. Het gebouw is ontworpen met behulp van passieve zonne-energie ontwerp, cross-flow ventilatie en gezoneerde bewegingsdetectie verlichting. In de loop van de tijd kan het energieverbruik van het gebouw worden gevolgd en bijgesteld om een ​​positieve impact te hebben op het milieu van Nhill, Victoria.

Loading...