Skip to main content

Weiss / Manfredi onthult plannen voor de nieuwe Green-Roofed Design Loft van Kent State

Kent State University koos onlangs Weiss / Manfredi als winnaar van een ontwerpwedstrijd om het nieuwe architectuurgebouw van de universiteit te bouwen. Het voorstel van de architect voor het centrum is een transparant rijtjeshuis met een groendak. Gelegen op het kruispunt tussen de stad en de campus, is de Design Loft een galerij van oplopende ruimtes die naadloos studio's, klaslokalen, ontmoetingsruimten en kritieke ruimtes met elkaar verbinden, en het kan evolueren als modaliteiten van onderwijs en ontwerpverandering door de jaren heen.

Weiss / Manfredi was een van de vier bedrijven die strijden voor een internationale ontwerpwedstrijd om het felbegeerde architectuurschoolgebouw te bouwen. Het verslaan van Bialosky & Partners of Cleveland met Architecture Research Office of New York; The Collaborative of Toledo with Miller Hull Partnership of Seattle; en Westlake Reed Leskosky uit Cleveland, Weiss / Manfredi uit New York, werd geselecteerd omdat hun ontwerp opvallend, innovatief was en een hoog niveau van duurzaamheid bereikte. Je kunt meer lezen over de andere ontwerpen op Cleveland.com. De Design Loft zal alle architectuurfaciliteiten en klaslokalen van drie afzonderlijke gebouwen samenbrengen, waaronder Taylor Hall, die als achtergrond diende voor de schietpartijen van anti-oorlogsprotesten van 4 mei 1970 in dit ene samenhangende project.

De Design Loft is gebaseerd op het idee van een doorlopend studioloft dat door een reeks gelaagde ruimtes slingert. Het onderste uiteinde grijpt de schaal van de stad en verbindt met een breed park. Omhooggaand naar de school, lijkt de massa en materialen van het gebouw op die van de omliggende campus. Een doorlopende trap aan de noordgevel heeft een tweeledig doel als amfitheater, opent naar gul en zelfs noorderlicht en sluit aan op de open kritiekruimtes, die impromptu discussies aanmoedigen.

Afgerond met een toegankelijk en open groendak, profiteert het gebouw ook van licht door lichtbeukvensters. Over het algemeen werkt het project om natuurlijk daglicht te maximaliseren en het totale energieverbruik te minimaliseren. Volgens A | N Blog, onderzoekt het ontwerpteam nu ook zonweringalternatieven voor hun gelaagde glazen doosontwerp. Weiss / Manfredi zal samenwerken met het plaatselijke bedrijf, Richard L. Bowen & Associates.