Skip to main content

Perkins + Will's wellnesscentrum voor vrouwen en kinderen ontvangt de National Healthcare Award voor 2012

Vorige maand ontving Perkins + Will twee van de vier National AIA Healthcare Design Awards en een van hen heeft een van de grootste gevolgen voor de gezondheidszorg die Kenia ooit heeft gezien. Het Keniaans vrouwen- en kindercentrum voor vrouwen in Kenia, met een oppervlakte van 446.700 vierkante meter in Nairobi, zal enkele van de meest uitdagende volksgezondheidsproblemen in Afrika aan. Perkins + gaat een partnerschap aan met de James R Jordan Foundation om deze ultramoderne faciliteit te plannen en te ontwerpen, en deze zal tegen december 2013 zijn voltooid.

Dit nieuwe wellnesscentrum is een faciliteit die bestaat uit meerdere met elkaar verbonden programma-elementen, die een holistische benadering bieden voor het welzijn van de inwoners van Nairobi. De belangrijkste elementen van de faciliteit zijn onder meer een herstelcentrum voor geslachtsziekten (GVRC), een polikliniek voor vrouwen en kinderen, een ziekenhuis met 170 bedden voor intramurale patiënten, een leercentrum, een gezinsdorp (hostel) en een forensisch laboratorium. Het idee is dat deze individuele stukken samen zullen werken om een ​​geheel nieuwe medicijnstijl te creëren voor dit deel van Afrika. Niet alleen worden patiënten behandeld, maar er zijn ook gebieden om de families te benaderen die reizen om te zien dat hun geliefden hulp ontvangen.

Omdat Kenia een gematigd equatoriaal klimaat heeft, is het gebouw ontworpen om te reageren op de unieke daglicht- en ventilatieproblemen die ontstaan ​​door hitte en langdurige blootstelling aan zonlicht. Daarom was de oriëntatie van de gebouwen een van de grootste ontwerpkwesties. De reeks afzonderlijke gebouwen van het Wellness Center was oost-west georiënteerd om de warmtewinst van het gebouw te minimaliseren. Uitsteeksels aan de noord- en zuidzijde schermen het gebouw af tegen overmatige blootstelling aan de zon, terwijl bedienbare ramen in deze gevels natuurlijke ventilatie mogelijk maakten. Het gebouw glissert ook over de glooiende site en opent het gebouw naar het noorden en het bufferende geluid naar het zuiden.

Het Kenya Women and Children's Wellness Centre is een gebouw dat zich niet alleen onderscheidt door de ongelooflijke zorg die het de gemeenschap biedt, maar ook door de sociale en ecologische verantwoordelijkheid die de ontwerpers van de faciliteit hebben genomen bij de afweging hoe dit gebouw Nairobi zal dienen. Gezinnen zullen een veilige plek hebben om op de campus te verblijven, het instituut zal de faciliteiten van wereldklasse gebruiken als educatieve hulpmiddelen, en het gebouw zal dankzij slimme planning energiezuiniger worden. Er is zoveel te zeggen over dit gebouw, maar twee woorden kunnen boekdelen spreken van het publiek dat het zal dienen: dank u.

+ Perkins + Will