Skip to main content

Villa Eder-Hederus is een prachtig gerenoveerd houten huisje uit de 1850's

Kod Arkitekter en General Architecture hebben samengewerkt om een ​​cottage uit 1850 in de buurt van Stockholm te renoveren en een nieuw volume toe te voegen als aanvulling op de rustieke kwaliteit van het oorspronkelijke huis. Het pand heeft door de jaren heen veel veranderingen ondergaan, maar de meest recente renovatie geeft het een nieuw leven in een traditionele stijl.

Het huis, gelegen in Kummeln? S, in de buurt van Stockholm, werd oorspronkelijk gebouwd in 1850 en werd gebruikt als een zomerverblijf sinds de jaren 1960. Een haastige renovatie in 2006 resulteerde in het toevoegen van een nieuw verhaal en het verhogen van het dak. Gelukkig zijn de robuuste stenen fundering en de houtblokkenstructuur intact gebleven. In 2013 hebben de eigenaars de architecten opdracht gegeven om nog eens 90 vierkante meter (969 voet) toe te voegen aan het bestaande volume.

Gerelateerd: 18e-eeuwse Engelse cottage gerenoveerd met adembenemend glas-ingesloten keukenuitbreiding

Het nieuwe gebouw is gebouwd met massief houten panelen, terwijl de gevel is bedekt met multiplexplaten met details die verwijzen naar het oorspronkelijke gebouw. Met dezelfde grijze lijnzachte olieverf als het originele huisje voor de buitenkant, slaagden de architecten er in om de twee gebouwen samen te voegen tot een samenhangend geheel.

Door een ander volume toe te voegen, werd de lay-out van het bestaande gebouw ingrijpend gewijzigd door de nieuwe inkomhal die het oude en het nieuwe deel met elkaar verbindt. De keuken bevindt zich op de benedenverdieping van het originele huisje, terwijl de dubbele woonkamer direct op de begane grond ligt met directe toegang tot de tuin.

+ Kod Arkitekter

+ Algemene architectuur

Foto's door Mikael Olsson en E: zoon Lindman