La Capsula bewaart de bestaande groene ruimte met een pod-achtige thuistoevoeging

Deze beton- en houtuitbreiding naar een huis in Mexico strekt zich uit en omsluit een grote achtertuin. De twee gebouwen, gezamenlijk genaamd La C? Psula, zitten tegenover elkaar en bevatten elk verschillende soorten ruimtes - de ene de werkruimte en de andere de woonruimtes. Lokale studio Noborders Collectief ontworpen en bouwfirma MIISA bouwde de toevoeging voor een klant die niet wilde dat de nieuwe structuren de groene ruimte in de tuin zouden belemmeren of veranderen.

Het bestaande huis is gelegen in de wijk Colonia del Valle in Monterrey, Mexico. Twee verhoogde structuren werden toegevoegd boven een 144 vierkante meter tuin en geplaatst op tegenovergestelde uiteinden van het huis. Ondanks hun contrasterende uiterlijk - de ene sectie volgt een hoekige betonvorm, terwijl de andere een roostervormige orthogonale uitstraling heeft - creëren de structuren een omgeving die consistent en compatibel is met het bestaande huis.

Gerelateerd: Guidacci ontwikkelt onconventionele Italiaanse woning toevoeging uit duurzame zinkspanen

Een van de toevoegingen, de structuur ingesloten in glas en beton, herbergt een nieuwe kantoorruimte. De andere, een stalen structuur bekleed met houten panelen, biedt een terras verbonden met de woonkamer beneden en een balkon voor de grote slaapkamer op de eerste verdieping. De twee structuren onderscheiden afzonderlijke functies. Het gedeelte waarin het nieuwe kantoor is ondergebracht, wordt gedeeltelijk ondersteund door een witte perimetermuur en twee schuine zwarte palen. Het glas wordt ondersteund door witte kaders.

+ MIISA

Via Dezeen

Foto's door Chino Zenteno

Loading...