Lace Hill: A Living Green Mountain Building voor Armenië

In plaats van een groot gebouw met glazen facetten te ontwerpen voor een nieuwe ontwikkeling voor gemengd gebruik in Yerevan, Armenië, kwam Forrest Fulton Architects met een gigantische, levende, door mensen gemaakte berg! De gehele gevel van het heuvelvormige gebouw is bedekt met inheemse planten, die warmte absorberen, lucht en water filteren en habitat bieden voor dieren en insecten, terwijl het hele oppervlak wordt geïrrigeerd met gerecycled grijs water. Geïnspireerd door traditioneel Armeens kantwerk, is Lace Hill onderbroken door verzonken ramen, heeft het interieur holtes die fungeren als koeltorens en bevat het vele andere duurzame bouwstrategieën.

Het in Birmingham, Alabama gevestigde Forrest Fulton Architects wilde vermijden om nog een andere torenhoge glasstructuur te ontwerpen voor de ontwikkeling voor gemengd gebruik. In plaats daarvan kozen ze ervoor om een ​​structuur te creëren waarvan de vorm meer leek op de omliggende heuvels van Yeravan, gelegen tussen de Zwarte en de Kaspische Zee. Het voorstel voor de ontwikkeling van heuvels is 85.000 vierkante meter (900.000 sq ft) en bevat winkels en restaurants op de benedenverdieping, kantoorruimte aan de noordkant en een hotel en appartementen aan de zuidkant, die geweldige toegang tot de zon en de beste uitzichten biedt. Parkeren en auto toegang is volledig ondergronds, dus geen auto verkeer mars de nadering van de glooiende heuvel, die uiteindelijk verbinding maakt met een open ruimte en park ten westen van de structuur.

Het interieur van de duurzaam gebouwde heuvel bevat restaurants, kantoorruimte, winkels, appartementen en ondergrondse parkeergarages. Het hele project lijkt meer op een stuk van het landschap dan op een gebouw. Ramen in het gebouw zijn verzonken en blijven schaduw van de zon. Geothermische warmtepompen in samenwerking met stralingsvloeren zorgen voor verwarming en koeling van de kamers, terwijl grote binnenruimtes schaduwrijke en natuurlijk geventileerde ruimtes bieden. Deze holtes zijn groot en kathedraalachtig met gewelven en bogen. Beneden helpen vijvers en aangelegde gebieden de binnenruimtes te koelen.

De architecten ontwierpen Lace Hill als een alternatief voor traditionele ontwikkeling. Zoals ze zeggen over de ontwikkeling: "In plaats van glinsterend glas, een groeiend productief oppervlak. In plaats van een verzegeld gebouw, open zonovergoten terrassen. In plaats van een gebouw dat een vluchtig beeld importeert, een gebouw dat investeert in prestaties, connectiviteit en functionaliteit.

Bekijk de video: espyconnect NDIS Support Item modification 2017 (Oktober 2019).

Loading...